Workshop Vogelfotografie

Workshop Vogelfotografie

Ben jij een groot natuurliefhebber, maar wil het nog niet echt lukken om vogels indrukwekkend vast te leggen? En vind je het niet erg om vroeg op te staan? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Tijdens deze workshop in het Reevediep (Kampen) nemen we je mee in de wereld van vogelfotografie. We vertellen wat je nodig hebt, wat de beste instellingen zijn en hoe je het beste te werk kunt gaan. We zullen zowel je skills voor stilzittende vogels als vogels in vlucht updaten! We maken een geweldige wandeling door dit nieuwe natuurgebied, waar we onderweg stilstaan bij de diverse technieken binnen de wereld van vogelfotografie.

De workshop begint op de parkeerplaats met een korte introductie. Er zal koffie en thee zijn! Daarna gaan we meteen op pad en gaan we aan de slag met de juiste tools om scherpe vogelfoto’s te kunnen schieten. Wat heb je nodig? Wat zijn de beste camera-instellingen? Hoe stel ik scherp? Hoe belangrijk is sluitertijd? Het zal allemaal aan bod komen tijdens deze inspirerende ochtend. Er is plek voor maximaal 6 personen. We starten al om 7.00 uur. De zon is net op. Het licht is dan fantastisch en de vele water- en weidevogels zullen zich in die rust nog prima laten zien. Wat ga jij fotograferen? Een torenvalk? Rietzanger? De nijlgans? Als we geluk hebben zitten de lepelaars nog op het water en heel misschien zelfs laat de zeearend zich nog zien!

Wat en wanneer?

Workshop Vogelfotografie
21 aug. 2021 van 07:00 – 10:30 uur

Locatie

Reevediep, Kampen Zuid
Nieuwendijkbrug | Nieuwendijk (navigatie)
Kampen

Wat heb je nodig

– spiegelreflexcamera of systeemcamera met telelens
– accu’s en geheugenkaart
– basiskennis van diafragma, sluitertijd en ISO
– goede gezondheid i.v.m. de wandeling 
– kleding aangepast op het weer
– evt. eten en drinken 

Programma

07:00 uur Koffie en introductie op de parkeerplaats
07:15 uur Vogelfotografie Reevediep
10.30 uur Einde

Belangrijk:

De workshop vindt plaats in een afgezonderd gebied. Er zijn geen faciliteiten. Houdt dus rekening met bijvoorbeeld de afwezigheid van een toilet. De gehele workshop vindt buiten plaats. Ook bij minder weer gaat de workshop door. Alleen als de voorspellingen echt te slecht zijn, zal de workshop verschoven worden. Hier krijg je natuurlijk op tijd bericht over. Mocht de verschoven datum vervolgens niet in je agenda passen, dan is teruggave van het inschrijfgeld mogelijk. 

Deelnamekosten

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 69,95 euro per persoon incl. BTW en incl. koffie en thee. Na afloop ontvangt u een hand-out.

Ja, ik wil mee!

Deze workshop is volgeboekt. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.