Workshop Vogelfotografie – 14 aug. 2022 – OM System

Workshop Vogelfotografie - OM System & Olympus ONLY - 14 aug.

Ben jij een groot natuurliefhebber, maar wil het nog niet echt lukken om vogels indrukwekkend vast te leggen? En ben je daarnaast niet bang voor vieze schoenen? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Tijdens deze workshop in de Vreugderijkerwaard nemen we je mee in de wereld van vogelfotografie. We vertellen wat je nodig hebt, wat de beste instellingen zijn en hoe je het beste te werk kunt gaan. We zullen zowel je skills voor stilzittende vogels als vogels in vlucht updaten! We maken een geweldige wandeling door dit immense natuurgebied, waar we onderweg stilstaan bij de diverse technieken binnen de wereld van vogelfotografie. We lopen onder andere het laarzenpad, dwars door de velden en de uiterwaarden van de IJssel. 

De workshop begint uiteraard met koffie en thee. Ook zal er een korte presentatie zijn en uitleg over wat we onderweg tegenkomen en hoe we onze camera’s het beste kunnen instellen. Wat heb je nodig? Wat zijn de beste camera-instellingen? Hoe stel ik scherp? Hoe belangrijk is sluitertijd? Het zal allemaal aan bod komen. Ieder wordt op zijn eigen niveau bediend. 

Na de koffie en het theorie-gedeelte gaan we op pad. We hopen vele water- en weidevogels te kunnen zien en te kunnen fotograferen. Waar ga jij voor? Een torenvalk? Rietzanger? De nijlgans? Als we geluk is de Blauwborst weer aanwezig en misschien zelfs laat de zeearend zich nog zien! We zullen o.a. de vogelhut bezoeken, de route over de dijk lopen en het laarzenpad bewandelen. Zo struinen we een heel gebied af! 

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is een goede conditie van belang. We lopen als vermeld o.a. het laarzenpad, waarmee de totale route zo’n 5 km beslaat. De route van het laarzenpad laat ons door de uiterwaarden struinen, waarbij er kans is veel vogels te spotten. Het laarzenpad heet niet voor niets het laarzenpad. Het is onverhard en op sommige plekken drassig. Ook goed schoeisel is dus geen overbodige luxe.

Wat en wanneer?

Workshop Vogelfotografie voor Olympus en OM System gebruikers.
14 aug. 2022 van 10:00 – 14:00 uur

Startlocatie

De Vreugdehoeve
Zalkerveerweg 20
8042 PL Zwolle

Wat heb je nodig

– Olympus of OM System systeemcamera met telelens 
– accu’s en geheugenkaart
– basiskennis van diafragma, sluitertijd en ISO
– goede gezondheid i.v.m. de wandeling 
– kleding aangepast op het weer
– evt. eten en drinken voor onderweg

Programma

10:00 uur Ontvangst met koffie en thee
10:15 uur Theorie
10:45 uur Praktijk
14:00 uur Einde

Belangrijk:

De workshop vindt plaats in een afgezonderd gebied. Er zijn geen faciliteiten onderweg. Ook bij minder weer gaat de workshop door. Alleen als de voorspellingen echt te slecht zijn, zal de workshop verschoven worden. Hier krijg je natuurlijk op tijd bericht over. 

Deelname-kosten
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen € 99,00 euro p.p. incl. BTW.
Dit is inclusief koffie en thee en incl. appelgebak. Iedere deelnemer ontvangt tevens een hand-out.

De workshop gaat ook bij minder goed weer door. Mocht onverhoopt het weer toch echt te slecht zijn, dan wordt dit tijdig kenbaar gemaakt. Er volgt dan een alternatieve datum. 

Wil jij mee?

Schrijf je dan in via onderstaand formulier en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Na je betaling ontvang je meteen een bevestiging met alle informatie. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox. Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Heb je nog vragen? Mail naar info@npfw.nl

Heb je een voucher ontvangen op de Professional Imaging beurs? Vul dan de kortingscode in. Je betaalt in dat geval 0,01 euro.
Deze 0,01 euro is nodig om de processen binnen het registratie-systeem in werking te houden.


Totaal