Workshop Sterrenhemel & Star Trails

Workshop Sterren- & Star Trail Fotografie

Net aan de rand van Zwolle is een fantastische plek om de sterrenhemel goed waar te kunnen nemen. Bij een heldere hemel zul je je verbazen over de fascinerende sterrenpracht. Een uitgelezen kans om hier je allermooiste sterrenhemel vast te leggen en tevens aan de slag te gaan met star trails. Laat jij de draaiing van de sterren zien? We zullen zowel met sterrenbanen als met de stilstaande hemel aan de slag gaan tijdens deze inspirerende avond.

19 november 2021 is de uitgelezen dag! Het is die avond flink donker en de maan is afwezig; zo weten we zeker dat we de sterren op de allerbeste manier met onze camera’s kunnen vastleggen. Deze workshop is toegelegd op het vastleggen van de stilstaande hemel enerzijds en het leren fotograferen van sterrenbanen anderzijds. We starten de avond met een duidelijk stuk theorie over sterrenfotografie onder het genot van koffie en thee. Allereerst nemen we je mee in de theorie omtrent het fotograferen van de stilstaande sterrenhemel. Zo nemen we je mee in de instellingen die je in je camera het best kan gebruiken. Wat doen we met ISO? Hoe stellen we het beste scherp? Waar let ik allemaal op? Wat doe ik met de voorgrond? Allemaal van die elementen die jou helpen de sterrenhemel goed en scherp vast te kunnen leggen. En wie denkt dat de sterrenhemel in Nederland niet te fotograferen is, zal zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn.

Na de theorie over het fotograferen van een stilstaande sterrenhemel gaan we door met het fotograferen van de beweging van de sterren: sterrenbanen, oftewel star trails. We leggen je uit op welke manieren je de beweging van de sterren kan vastleggen. Het meest uitgebreid vertellen we je over exposure stacking; een techniek die we gebruiken om een hele lange sluitertijd op te delen in kleinere stukjes, waarbij we in plaats van een enkele foto gaan werken met een reeks foto’s. Zo kun je ook in gebieden met veel omgevingslicht toch sterrenbanen vastleggen. Uiteraard laten we je ook zien hoe je die reeks foto’s samenvoegt in software om de ultieme star trail te creëren. Na het theorie-gedeelte is het tijd om naar buiten te gaan en aan de slag te gaan.

Workshop Sterrenhemel & Star Trail Fotografie
19 nov. 2021 van 19:00 – 22:30 uur/
Maximaal 8 deelnemers.

Let op! Het dient die avond onbewolkt te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de workshop afgelast en verplaatst naar een nieuwe datum. Mocht die nieuwe datum niet schikken, dan krijgt u uiteraard per ommegaande uw inschrijfgeld terug.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 69,95 per persoon incl. BTW, incl. een kopje koffie of thee.
Tevens ontvangt iedere deelnemer een hand-out.

Wat heb je nodig?

  • Digitale spiegelreflex-camera of systeemcamera met lens/lenzen
  • Kennis van sluitertijd, diafragma en ISO
  • Statief
  • Lensdoekje
  • Groothoek-lens

De workshop kent een maximaal aantal deelnemers van 8 personen.

Programma

19:00 uur Ontvangst met koffie en thee
19:10 uur Theorie Sterrenhemel & Star Trail Fotografie
20:00 uur Praktijk
22:30 uur Einde

Locatie: Zwolle

Wil jij mee?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je meteen een bevestiging toe met alle informatie, waaronder de tijden, locatie, etc.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

InschrijfformulierTotaal