Workshop Natuurfotografie Amsterdamse Waterleidingduinen

Workshop Natuurfotografie Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen, een uniek stukje duingebied tussen Zandvoort en de gemeente Noordwijk, herbergt een fantastische diversiteit aan natuur met een grote populatie aan damherten, vossen en een verscheidenheid aan watervogels. Niet voor niets heeft natuur- en wildlife-fotograaf Alexander Koenders een grote voorliefde voor dit aansprekende gebied en neemt hij samen met Tom Reuvers je graag me op avontuur tijdens deze inspirerende workshop.

De Workshop Natuurfotografie in de Amsterdamse Waterleidingduinen geeft unieke mogelijkheden om fantastische foto’s te schieten. Het duinlandschap zit vol met damherten, wat sprekende beelden zal generen. Uiteraard komen we tijdens onze 4-uur durende wandeling ook in contact met de talloze vogels. Wellicht laten de eerste wintergasten zich alweer zien. En met een beetje mazzel, en ja… daar gaan we voor, komen we oog in oog met de oogstrelende en fotogenieke vosjes, die her en der verspreid zitten in het uitgestrekte gebied.

De middag wordt geleid door Tom Reuvers en Alexander Koenders. Samen gaan we onderweg in op de technieken die je kan inzetten tijdens het fotograferen van de natuur. Hoe leg je het best vogels in vlucht vast? Hoe creëer je een sprekend landschap? Wat zijn de ideale instellingen van je camera? Tom en Alexander zullen hands-on met duidelijke voorbeelden, vergezeld van tips & tricks je meenemen in de wereld van de
natuurfotografie.

Onderweg begeleiden we je met je camera en je instellingen. We zullen een flinke wandeling maken langs al het moois dat de Amsterdamse Waterleidingduinen ons te bieden heeft. Kortom; een fantastische, inspirerende middag in een sublieme omgeving.

Over Alexander Koenders

Alexander Koenders, geboren 1963 te Utrecht is ondernemer en nauw betrokken bij allerlei milieu gerelateerde vraagstukken. Maar naast zijn ondernemerschap is Alexander vooral bekend als natuurfotograaf. Alexander is al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd geraakt in de natuur. Onder invloed van zijn vader ontstond een grote liefde voor vogels maar pas veel later werd deze interesse ook omgezet in fotografie. Vanuit de vogelfotografie verbreedde deze interesse zich richting zoogdieren, landschappen en uiteindelijk de natuur in de meest algemene zin van het woord. Alexander beoogt met zijn fotografie een steentje bij te dragen aan het besef, dat wij als onderdeel van de natuur, met onze invloed daarop, uiteindelijk ook ons eigen leven en de gezondheid van onze kinderen beïnvloeden. Het werk van Alexander is in diverse publicaties en digitale uitingen terug te vinden. Zijn indrukwekkende portfolio is te vinden op http://www.alexanderkoenders.com

Benodigdheden

● digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera met lens, of een geavanceerde compactcamera
● eventueel een statief
● basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO is een pré
● volle accu’s
● geheugenkaarten
● kleding aangepast aan het weer
● wandelschoenen of andere stevige schoenen
● goede conditie

Ook bij minder weer zal de workshop doorgaan. Mocht het echter dusdanig slecht zijn, dan kan de workshop verplaatst worden. 

Datum en tijd

Datum: 19 maart 2023 
Tijd: 13:00 – 17:00 uur

Startlocatie

Ingang Panneland 
Vogelenzangseduinweg 2
Vogelenzang

We verzamelen bij het hek.

Kosten & betaling

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 79,95 euro per persoon incl. BTW en incl. entree. Na afloop ontvangt u een digitale hand-out.

Contact

Heeft u nog vragen, opmerkingen of wilt u contact? Mail dan naar info@npfw.nl

Ja, ik wil meedoen!

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je meteen een bevestiging toe met alle informatie. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy-beleid.Totaal