Workshop Macro- en Close-up fotografie

Workshop Macrofotografie

Wil jij je macro-foto’s en close-ups naar een hoger niveau tillen? Wil jij hands-on leren hoe je de kleine wereld tot in perfectie in beeld brengt? Dan is deze workshop een fantastische gelegenheid. In de Orchideeënhoeve is een keur aan onderwerpen te vinden. Denk hierbij aan tropische vlinders en kleurrijke bloemen. Een fantastisch omgeving dus voor al je macro-foto’s.

We starten de dag met een kop koffie of thee en een heerlijk gebakje naar keuze. Vervolgens zullen we je de theorie presenteren over macrofotografie. Wat is macro-fotografie? Wat heb ik nodig? Welke tussenringen of voorzetlenzen kan ik gebruiken? Hoe stel ik het beste scherp? Wat zijn de beste camera-instellingen? Wat is focus stacking en hoe doe ik dat moet iedere camera? Allemaal vragen die ruimschoots aan bod komen in het inspirerende theorie-gedeelte, voorzien van duidelijke voorbeelden en onderbouwd met tips & tricks.

Na de theorie gaan we de tuinen in uiteraard. Hier zullen we de theorie in praktijk brengen. We laten je niet aan je lot over, maar je krijgt persoonlijke begeleiding bij het maken van je foto’s. We zullen tevens samen het focus-stacken gaan oefenen, een techniek waarbij meerdere foto’s worden samengevoegd tot één uiteindelijke plaat, met een perfecte scherpte-diepte en een zachte achtergrond. Maar we zullen ook de vlinders gaan ontdekken; we zullen proberen deze vlinders in hun vlucht vast proberen te leggen. De kleurrijke bloemen en prachtige vlinders in deze overdekte tuin geeft fantastische mogelijkheden.

De workshop kent maximaal 9 deelnemers.

Datum:
Woensdag 12 apr. 2023 van 10:00 – 16:00 uur.

Benodigdheden

– spiegelreflexcamera of systeemcamera met lens
– eventueel een macro-lens, tussenringen of voorzetlens
– statief
– accu’s en geheugenkaart
– basiskennis van diafragma, sluitertijd en ISO is een pré

Programma

10.00 uur Ontvangst met koffie en thee en gebak naar keuze
10.15 uur Presentatie macrofotografie met tips & tricks
11.15 uur Fotograferen in de tuinen
13.00 uur Lunchpauze (een nette lunch is inbegrepen)
14.00 uur Fotograferen in de tuinen
16.00 uur Einde

Deelnamekosten

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 109,95 euro per persoon incl. BTW en incl. entree, koffie en thee met gebak. Tevens incl. nette broodlunch. Na afloop ontvangt u een hand-out.

Ja, ik wil mee!

Schrijf je dan in via onderstaand formulier en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Na je betaling ontvang je meteen een bevestiging met alle informatie. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox. Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze workshop is volgeboekt!