Workshop Leer Fotograferen In Eén Dag

Workshop Leer Fotograferen In Eén Dag

Het lijkt wat ambitieus, leren fotograferen in één dag. En toch gaat het ons lukken! We leren je in één dag werken met sluitertijd, diafragma en ISO, zowel in theorie als in praktijk. Zelfs kun je na een dag volledig op de M-stand fotograferen. Ga jij de uitdaging aan?

Deze dag is met name bedoeld voor iedereen die meer uit zijn of haar camera wil halen, maar niet de tijd kan vinden voor een volledige basiscursus. Perfect dus voor beginners met weinig tijd of licht gevorderden die een stapje verder willen komen.

We beginnen de dag in onze trainingsruimte met een stuk theorie. Wat is fotografie en hoe doseren we het licht dat we hiervoor nodig hebben. Zaken als sluitertijd, diafragma en ISO worden helder uitgelegd met sprekende voorbeelden. Tijdens de uitleg nemen we ook onze camera’s ter hand, zodat we meteen ter plekke kunnen zien hoe we iets instellen. Het merk van je camera is hierbij niet van belang, zolang de camera maar handmatig in te stellen is. Naast sluitertijd, diafragma en ISO komt ook het scherpstellen aan bod. Welke methoden zijn we en hoe zetten we deze in.

Na het ochtendgedeelte volgt een eenvoudige, maar nette lunch.

Waar de ochtend in het teken heeft gestaan van de theorie, zo staat de middag in het teken van de praktijk. We lopen na de lunch een mooie ronde door de binnenstad van Zwolle en doen diverse highlights aan. Zo zullen we op diverse plekken stoppen om de theorie in praktijk te brengen. Tijdens het praktijkgedeelte krijg je gerichte opdrachten vergezeld met extra tips en tricks. Zo leer je je camera en de instellingen nóg beter begrijpen en kom je tevens met gegarandeerd toffe foto’s thuis. Aan het einde van de dag kun je zowel werken als in diafragma-voorkeuze, sluitertijdvoorkeuze en zelfs de manuele (M-)stand.

Datum & tijd
Zondag 12 maart van 10:00 – 17:00 uur

Programma
09:45 uur – Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur – Theorie incl. kleine opdrachten (binnen)
12:30 uur – Lunch
13:30 uur – Praktijk in het centrum van Zwolle
16:30 uur – Terug op de locatie en nabespreking
17:00 uur – Einde

Locatie
NEW Perspectives | Trainingsruimte
Burgemeester Roelenweg 11
Zwolle 

Docent
Tom Reuvers (portfolio op www.tomreuvers.com)

Benodigdheden:

 – Spiegelreflex- of systeemcamera
– Geheugenkaart en voldoende accu’s
– Pen en papier

Kosten
De kosten voor deelname aan deze eendagscursus zijn € 109,95 per persoon incl. BTW, incl. koffie, thee en lunch. Tevens ontvangt iedere deelnemer na afloop een hand-out.

De workshop kent een maximaal aantal deelnemers van 9 personen.

Wil jij meedoen?
Vul dan onderstaand formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Na inschrijving ontvang je per direct een bevestig per mail. Geen mail ontvangen? Check dan je SPAM-box even.

InschrijfformulierTotaal