Workshop Haal Meer Uit Je Flitser

Workshop Haal Meer Uit Je Flitser

Heb jij een te gekke flitser bij je camera maar vind je het gebruik ervan moeilijk? Krijg je het maar niet voor elkaar om natuurlijke flitsfoto’s te maken? Dan is deze workshop een geweldige mogelijkheid om alles uit je flitser te leren halen.

Velen vinden het gebruik van een losse flitser lastig. Het lukt maar niet om mooie flitsfoto’s te maken. En dan al die instelmogelijkheden en termen. Helaas zien we dat een flitser vaker in de tas blijft zitten dan dat ie veelvuldig gebruikt wordt. En dat is zonde. Want wie zijn flitser leert kennen en het licht leert doceren, kan fantastische flitsfoto’s maken. Tijdens deze avond zetten we in op alle facetten binnen flitsfotografie met een opzetflitser. Zo kijken we naar de mogelijkheden, leren we de reportageflitser optimaal te gebruiken en zullen we begrijpen hoe licht werkt en hoe het zich laat sturen en vormen.

Uiteraard beginnen we de middag met een klein uurtje theorie onder het genot van een kopje koffie en thee. We laten je door middel van een duidelijke en helder uitleg kennismaken met je opzet flitser. Hoe stel je ‘m in. Wanneer gebruik je hem? Hoe kan je bestaand licht combineren met flitslicht? Hoe kan ik bij felle zon inflitsen? En hoe haal ik het maximale uit mijn flitser als het volstrekt donker is. We zullen tevens samen kijken hoe licht werkt. Waarom zijn je schaduwen in je flitsfoto’s vaak zo hard en hoe kunnen we dat voorkomen? Tijdens de presentatie krijg je diverse tips & tricks. Na afloop ontvang je uiteraard een hand-out.

Na het theorie-gedeelte gaan we natuurlijk aan de slag. Hiervoor gaan we lekker naar buiten als het weer het toelaat. We zullen de flitser als eerste gaan gebruiken terwijl het nog licht is. We zullen gaan oefenen om een perfecte combinatie te maken tussen bestaand licht en daglicht. We zullen zelfs een model meenemen, zodat je een perfect portret kan schieten. Na voldoende buiten te hebben geoefend, zullen we ook binnen en één en ander doen. Zo leer je hoe je gebruikt maakt van ‘bouncen’, hoe je licht kan sturen, maar ook hoe je het kan elimineren. Ook laten we nog zien hoe je met triggers kan werken, zodat je eventueel je flitser los van je camera kan inzetten. Kortom: na de workshop heb je een flinke basis aan technieken om het maximale uit je flitser te halen.

Datum: 11 dec. 2022 van 13:30 – 16:30 uur
Maximaal 8 deelnemers.

Locatie
Bistro de Stadshoeve
Arendshorstlaan 23
8043 VE Zwolle

Wat heb je nodig?

– spiegelreflexcamera of systeemcamera met lens
– een losse opzet- of reportageflitser
– accu’s en geheugenkaart
– basiskennis van diafragma, sluitertijd en ISO

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie en thee & theorie
14.30 uur Praktijk ‘Haal Meer Uit Je Flitser’ incl. model
16.30 uur Einde

Deelnamekosten

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 69,95 euro per persoon incl. BTW en incl. koffie en thee.
Na afloop ontvangt u een hand-out. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Ja, ik wil meedoen!

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je meteen een bevestiging toe met alle informatie. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy-beleid.

 Totaal