Workshop Avondfotografie Rotterdam

Workshop Avondfotografie Rotterdam

Zie jij soms ook van die verbluffende avondfoto’s van karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes? En wist je dat ook jij dit soort foto’s op eenvoudige wijze kan maken? Ga mee Rotterdam in en leer tijdens deze praktijkgerichte avond de meest mooie avondfoto’s maken.

De avond start met een stukje theorie. Hierin leggen we uit hoe je met lange sluitertijden kan werken om typische avondfoto’s te maken van onderwerpen met beweging. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen over ellenlange wegen. We leggen je exact uit wat je nodig hebt en welke instellingen je in je camera het best kan gebruiken. Vervolgens gaan we verder met de theorie omtrent Avond HDR, een speciale techniek die ons leert hoe we door het combineren van verschillende foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken. Het resultaat? Verbazingwekkende foto’s waarin zowel schaduwen als de lichte delen in de foto tot in perfectie kloppen. Uiteraard laten we je ook zien hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt in software.

Na het theorie-gedeelte pakken we onze camera’s en statieven op en gaan we Rotterdam in. De route zal ons onder andere voeren langs de Erasmusbrug, Willemsbrug, het Witte Huis en andere mooie locaties.. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis en uiteraard fantastische foto’s.

Datum: woensdag 14 dec. 2022 van 19:00 – 22:30 uur
Maximaal 8 deelnemers.

Startlocatie

Hotel New York
Rotterdam


Wat heb je nodig?

  • digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • basiskennis sluitertijd, diafragma en ISO
  • standaard (zoom)lens of groothoeklens
  • voldoende accu’s
  • geheugenkaart
  • statief
  • juiste kleding afgestemd op de weersomstandigheden

Programma

19:00 uur – Verzamelen, koffie & thee en theorie
19:45 uur – Praktijk
22:30 uur – Einde

Deelnamekosten

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 69,95 euro per persoon incl. BTW en incl. koffie en thee.
Na afloop ontvangt u een hand-out. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Ja, ik wil meedoen!

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je meteen een bevestiging toe met alle informatie. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy-beleid.Totaal