Workshop Avondfotografie Leeuwarden

Workshop Avondfotografie Leeuwarden

Zie jij soms ook van die verbluffende avondfoto’s van karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes? En wist je dat ook jij dit soort foto’s op eenvoudige wijze kan maken? Ga mee en leer tijdens deze praktijkgerichte avond de meest mooie avondfoto’s maken.

De avond start met een stukje theorie. Hierin leggen we uit hoe je met lange sluitertijden kan werken om typische avondfoto’s te maken van onderwerpen met beweging. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen over ellenlange wegen. We leggen je exact uit wat je nodig hebt en welke instellingen je in je camera het best kan gebruiken. Vervolgens gaan we verder met de theorie omtrent Avond HDR, een specialetechniek die ons leert hoe we door het combineren van verschillende foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken. Het resultaat? Verbazingwekkende foto’s waarin zowel schaduwen als de lichte delen in de foto tot in perfectie kloppen. Uiteraard laten we je ook zien hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt in software.

Na het theorie-gedeelte pakken we onze camera’s en statieven op en gaan we op pad. De route zal ons lang diverse toplocaties voeren, zodat je lekker kan oefenen op al dat moois.

De workshopleider zelf maakt tijdens de avond geen foto’s en is er volledig voor jou! Zo weet je zeker dat persoonlijke hulp vanzelfsprekend is. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis en uiteraard fantastische foto’s.

Docent
Tom Reuvers

Benodigheden

  • digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera

  • basiskennis sluitertijd, diafragma en ISO

  • standaard (zoom)lens of groothoeklens

  • voldoende accu’s

  • geheugenkaart

  • statief

  • juiste kleding afgestemd op de weersomstandigheden

De kosten voor deze workshop bedragen 69,95 euro incl. BTW.
Tijdens het theoriegedeelte krijg je koffie of thee. Uiteraard ontvang je ook een hand-out met alle theorie.

Koffie en thee drinken we in een horeca-gelegenheid. 
De workshop duurt van 19:00 – 22:30 uur en kent maximaal 8 deelnemers.

Verzamel-locatie
De Waag
Nieuwestad 148
8911 DB Leeuwarden

Programma
19:00 uur – Verzamelen, koffie & thee en theorie
19:45 uur – Praktijk
22:30 uur – Einde

Ja, ik wil meedoen!

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je meteen een bevestiging toe met alle informatie. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy-beleid.

InschrijfformulierTotaal