Workshop Architectuurfotografie

Workshop Architectuurfotografie

Rotterdam is de stad waar klassieke architectuur in harmonie samenleeft met moderne bouwkunst. Deze stad leent zich dan ook perfect voor een workshop Architectuurfotografie. We gaan deze middag op zoek naar spectaculaire beelden van al dat moois dat Rotterdam te bieden heeft. We zullen diverse facetten van Architectuurfotografie behandelen. Zo leer je onder andere zoeken naar lijnen, werken met symmetrie en natuurlijk gaan we de belangrijkste instellingen van je camera op de juiste manier inzetten. 

Uiteraard beginnen we met koffie en thee. En uiteraard beginnen we ook met een stukje theorie. Zo zullen we kijken naar de belangrijkste instellingen, die je camera te bieden heeft, waarbij het handig is dat je al enige kennis hebt van sluitertijd, diafragma en ISO. We gaan onder andere leren hoe we de perfecte belichting maken aan de hand van ons histogram. Maar ook zoeken we naar de juiste scherptediepte en spelen we bewust met een wat langere sluitertijd om luchten dynamisch te maken en laten dienen als een deken over je architectuurfoto. Maar uiteraard gaan we verder. We zullen ook kijken hoe HDR een welkome techniek is bij lastige contrasten. Of wat filters als een polarisatiefilter of een ND filter voor je kunnen doen. We zullen geen techniek onbelicht laten.

Maar architectuurfotografie is zoveel meer dan alleen techniek. Kijken, kijken en kijken. Dat is een belangrijke vaardigheid. Hoe ga je om met het lijnenspel? Hoe maak je een architectuurfoto boeiend? Wat is een juiste compositie?

Na de koffie, thee en theorie gaan we uiteraard op pad. We zullen de markthal, de kubuswoningen, het witte huis en de moderne hoogbouw aandoen. Totaal zullen we een route van zo’n 2 km lopen, waarbij we op veel plekken stoppen om voluit te kunnen fotograferen. Ga jij ook mee? Rotterdam is the place to be!

Workshop Architectuurfotografie
1 apr. 2023 van 13:30 – 17:00 uur
Maximaal 8 deelnemers.

Let op! Dit is een buitenworkshop. We hopen op mooi en droog weer. Bij iets minder mooi weer gaat de workshop ook door. Echter bij extreme neerslag zal de workshop worden verplaatst naar een nieuwe datum. Mocht die nieuwe datum niet schikken, dan krijgt u uiteraard per ommegaande uw inschrijfgeld terug.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 69,95 per persoon incl. BTW, incl. een kopje koffie of thee.
Tevens ontvangt iedere deelnemer een hand-out.

Wat heb je nodig?

  • Digitale spiegelreflex-camera of systeemcamera met lens/lenzen
  • Kennis van sluitertijd, diafragma en ISO
  • Statief
  • Evt. ND filter en/of polarisatie-filter (niet noodzakelijk)

De workshop kent een maximaal aantal deelnemers van 8 personen.

Programma

13:30 uur Verzamelen bij de ingang van de Markthal
13:35 uur Koffie, thee en theorie
14:30 uur Praktijk
17:00 uur Einde

Locatie: Rotterdam

Wil jij mee?

Vul dan onderstaand formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Na inschrijving ontvang je per direct een bevestig per mail. Geen mail ontvangen? Check dan je SPAM-box even.

InschrijfformulierTotaal