Vervolgcursus Fotografie | Zwolle | 4 avonden | Start 8 okt. 2020

Heb jij een basiscursus fotografie gevolgd en ben je klaar voor de volgende stap? Dan gaan we je kennis en vaardigheden op 4 donderdagavonden verfijnen en perfectioneren. Zo zul je nóg beter worden. De avonden zijn opgebouwd uit iedere keer een stuk theorie met aansluitend praktijk om de theorie te oefenen en te leren begrijpen. Ook zul je iedere week een thuisopdracht meekrijgen, om die vervolgens in de daaropvolgende donderdagavond te bespreken. De groep deelnemers zal bestaan uit gelijkgestemden en de groep is klein (max. 8 deelnemers), zodat iedereen de juiste en nodige aandacht krijgt, waardoor het leerproces als positief ervaren zal worden.

Voor wie?

Voor iedereen met een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera, die al eens een basiscursus fotografie heeft gevolgd. Begrippen als ISO, sluitertijd en diafragma kennen dan ook geen vragen meer. De meest voorkomende instellingen weet je te vinden in je camera.

Wanneer?

De cursus duurt vier donderdagavonden.

Les 1 – Donderdag 8 okt. 2020 – 19:30 – 22:00 uur
Les 2 – Donderdag 15 okt. 2020 – 19:30 – 22:00 uur
Les 3 – Donderdag 22 okt. 2020 – 19:30 – 22:00 uur
Les 4 – Donderdag 29 okt. 2020 – 19:30 – 22:00 uur

Wat gaan we leren?

De cursus borduurt voort op de basiscursus die je hebt gevolgd, maar we gaan onszelf in vier weken een stuk verder verbeteren. Na een korte terugblik op de basiscursus met termen als sluitertijd en diafragma met daarvan een summiere herhaling, gaan we spoedig verder met theorie en praktijk in nieuwe facetten. Zo zullen we het gaan hebben over diverse soorten licht en hoe je licht kan sturen. Ook een het werken met studio-licht bij portretfotografie komt aan bod. Hoe creëer je het perfecte licht? En hoe stuur je het? En wat kan je daarvoor gebruiken? Ook zullen we een kijkje nemen in de wereld van de reportage-flitser. Heb je die? Neem ‘m mee!
Op een van de avonden zullen we ook bezig gaan met het moeilijke licht van de avond. Hiervoor trekken we door de stad en ontdekken we dat een techniek als HDR fantastische mogelijkheden geeft. Dit is ‘s avonds goed te oefenen en ook in andere vormen van fotografie in te zetten. We leren je hoe je dit soort foto’s maakt en ook hoe je ze eventueel bewerkt. In de vier weken komen verschillende aspecten aan bod: portret, studio, landschap & natuur (incl. filters) en avondfotografie. De avonden zullen een grote dosis praktijk kennen. Iedere week krijg je ook een opdracht mee, die we de week erna gaan bespreken. Na deze vier weken heb je grote stappen gezet en maak je nóg mooiere foto’s.

De docent

Tom Reuvers is je docent. Als professioneel fotografie-trainer kent hij de fijne kneepjes van het vak. Hij weet hoe hij mensen kan inspireren en hoe hij de lesstof op een eigenzinnige manier kan uitleggen, zodat iedereen het ook daadwerkelijk begrijpt. Tom Reuvers is zelf als fotograaf werkzaam voor onder andere Podiuminfo en Festivalinfo. Zijn portfolio is te vinden op www.tomreuvers.com Tevens schrijft hij artikelen en cursussen voor Zoom Magazine en Zoom Academy.

Benodigd

  • Digitale spiegelreflexcamera of systeem camera
  • Statief (ook te leen)
  • Accu’s en geheugenkaarten
  • Opzetflitser / reportage-flitser (niet noodzakelijk, wel aan te bevelen)
  • Kennis van ISO, sluitertijd en diafragma. De meeste instellingen van je camera ken je.

Kosten deelname

De kosten voor deze cursus zijn 169,- euro incl. BTW en incl. koffie & thee.
Daarnaast ontvang je ook een cursusboek.

Opgeven voor deze cursus?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging toe met alle informatie.
Je ontvangt een informatieblad, met daarop de tijden, locatie, benodigdheden, etc.
Ook ontvang je een factuur als bewijs van betaling en dient voor je eigen administratie.

Totaal: € -

Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijving toe.
We sturen dan ook een informatieblad met alle informatie mee.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

 

%d bloggers liken dit: