Vervolgcursus Fotografie | Zwolle | 4 avonden | Start 9 feb. 2023

Vervolgcursus Fotografie

Heb jij een basiscursus fotografie gevolgd en ben je klaar voor de volgende stap? Dan gaan we je kennis en vaardigheden op 4 donderdagavonden verfijnen en perfectioneren. Zo zul je nóg beter worden. De avonden zijn opgebouwd uit iedere keer een stuk theorie met aansluitend praktijk om de theorie te oefenen en te leren begrijpen. Ook zul je iedere week een thuisopdracht meekrijgen, om die vervolgens in de daaropvolgende donderdagavond te bespreken. De groep deelnemers zal bestaan uit gelijkgestemden en de groep is klein (max. 8 deelnemers), zodat iedereen de juiste en nodige aandacht krijgt, waardoor het leerproces als positief ervaren zal worden.

Voor wie?

Voor iedereen met een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera, die al eens een basiscursus fotografie heeft gevolgd. Begrippen als ISO, sluitertijd en diafragma kennen dan ook geen vragen meer. De meest voorkomende instellingen weet je te vinden in je camera.

Wanneer?

De cursus duurt vier donderdagavonden.

Les 1 – Donderdag 9 feb. – 19:00 – 21:30 uur
Les 2 – Donderdag 16 feb. – 19:00 – 21:30 uur
Les 3 – Donderdag 23 feb – 19:00 – 21:30 uur
Les 4 – Donderdag 2 maart – 19:00 – 21:30 uur

Wat gaan we leren?

De eerste avond blikken we kort terug op de basis met termen als sluitertijd, diafragma en ISO. Maar al snel zullen we onze horizon verbreden en verdieping zoeken in onze vaardigheden. Dit doen we iedere avond op basis van een thema, waarbij we een stukje theorie behandelen en vervolgens direct in de praktijk aan de slag gaan. Ook krijg je iedere week een thuisopdracht mee, zodat je het geleerde thema ook thuis nog kunt oefenen. Ieder thema kent bepaalde vaardigheden. Het mooie is dat de vaardigheden die je bij een bepaalt thema leert, ook inzetbaar is bij andere onderwerpen. De thema’s die we hebben:

Landschappen
In dit thema kijken we naar verschillende facetten, zoals het perfect scherpstellen in een landschap en het juist vaststellen van je compositie. Maar landschappen gaan verder dan dat. Wat te denken van het inregelen van de juiste belichting? Dat kan best lastig zijn bij heldere luchten en donkere voorgronden. Zo kijken we onder andere hoe speciale technieken als HDR fotografie ons hierbij kunnen helpen.

Macro- en close-up
Hierbij gaan nieuwe wetten gelden. Wie dichtbij fotografeert, zal al snel merken dat scherptediepte totaal anders gaat werken. En wat te denken van het scherpstellen? Dat moet bij macro en close-up tot in perfectie gebeuren. Deze avond kijken we dan ook o.a. hoe we dit kunnen perfectioneren. Het ultieme doel deze avond is het maken van een succesvolle focus stack, een beeld dat opgebouwd wordt uit meerdere foto’s, waarbij scherpte ongeëvenaard zal blijken.

Portret van mens en dier
Portretfotografie… dan denken we vaak aan mensen. Er zal deze avond een model aanwezig zijn, waarmee we met natuurlijk licht aan de slag gaan en kijken hoe we zaken als een reflectiescherm kunnen inzetten voor een beter portret. Heb je een flitser? Dan leren we je ook om die te gebruiken! Maar ook zullen we deze avond dierenportretten maken bij de aanliggende dierenweide. Zo kun je je skills oefenen voor als je later je eigen hond of kat wilt fotograferen. En dat is best lastig met die donkere- en lichte tinten. En hoe leg je nu precies de focus op dat ene oog?

Actie
Actie komt in vele gedaantes naar voren. Bij sport en spel, maar ook bij een heftig rockconcert of vogelfotografie. Deze avond zullen we kijken hoe we scherpe beelden van actie kunnen vastleggen, waarbij we verschillende scherpstel-methoden gaan leren. Hoe kunnen we nu een snelle sluitertijd gebruiken en daarbij toch de ruis wegens een hoge ISO voorkomen. Wat is ETTR? Hoe kunnen we anticiperen? Tijd voor actie dus!

De docent

Tom Reuvers is je docent. Als professioneel fotografie-trainer kent hij de fijne kneepjes van het vak. Hij weet hoe hij mensen kan inspireren en hoe hij de lesstof op een eigenzinnige manier kan uitleggen, zodat iedereen het ook daadwerkelijk begrijpt. Tom Reuvers is zelf als fotograaf werkzaam voor onder andere Podiuminfo en Festivalinfo. Zijn portfolio is te vinden op www.tomreuvers.com Tevens schrijft hij artikelen en cursussen voor Zoom Magazine en Zoom Academy.

Benodigd

  • Digitale spiegelreflexcamera of systeem camera
  • Statief (ook te leen)
  • Accu’s en geheugenkaarten
  • Opzetflitser / reportage-flitser (niet noodzakelijk)
  • Kennis van ISO, sluitertijd en diafragma. De meeste instellingen van je camera ken je.

Locatie
Bistro de Stadshoeve (aparte zaal)
Arendshorstlaan 23
8043 VE Zwolle

Kosten deelname

De kosten voor deze cursus zijn 169,95 euro incl. BTW en incl. koffie & thee.
Daarnaast ontvang je ook een hand-out.

Opgeven voor deze cursus?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal of Creditcard.
Na ontvangst van je betaling sturen we je een bevestiging toe met alle informatie.
Niets ontvangen? Check dan even je SPAM box.
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mailen naar info@npfw.nl
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.Totaal%d bloggers liken dit: