Privé workshop Vogelfotografie

Privé workshop Vogelfotografie

Ben jij een groot natuurliefhebber, maar wil het nog niet echt lukken om vogels indrukwekkend vast te leggen? En ben je daarnaast niet bang voor vieze schoenen? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Tijdens deze prive-workshop in de Vreugderijkerwaard nemen we je mee in de wereld van vogelfotografie. We vertellen wat je nodig hebt, wat de beste instellingen zijn en hoe je het beste te werk kunt gaan. We zullen zowel je skills voor stilzittende vogels als vogels in vlucht updaten! We maken een geweldige wandeling door dit immense natuurgebied, waar we onderweg stilstaan bij de diverse technieken binnen de wereld van vogelfotografie. We lopen onder andere het laarzenpad, dwars door de velden en de uiterwaarden van de IJssel. En het mooie? Privé krijg je alle aandacht die je verdient of kunnen we de workshop helemaal op jouw wensen afstemmen? Kom je liever met een maatje? Ook dat kan!

De workshop begint uiteraard met koffie en thee en een korte uitleg over wat we onderweg tegenkomen en hoe we onze camera’s het beste kunnen instellen. Wat heb je nodig? Wat zijn de beste camera-instellingen? Hoe stel ik scherp? Hoe belangrijk is sluitertijd? 

We hopen vele water- en weidevogels te kunnen zien en te kunnen fotograferen. Deze zijn het hele jaar waar te nemen in dit vogelrijke gebied. Waar ga jij voor? Een torenvalk? Rietzanger? De nijlgans? Misschien zelfs laat de zeearend zich nog zien! We zullen o.a. de vogelhut bezoeken, de route over de dijk lopen en het laarzenpad bewandelen. Zo struinen we een heel gebied af! 

Om deel te kunnen nemen aan deze privé-workshop is een goede conditie van belang. We lopen als vermeld o.a. het laarzenpad, waarmee de totale route zo’n 5 km beslaat. De route van het laarzenpad laat ons door de uiterwaarden struinen, waarbij er kans is veel vogels te spotten. Het laarzenpad heet niet voor niets het laarzenpad. Het is onverhard en op sommige plekken drassig. Ook goed schoeisel is dus geen overbodige luxe.

Startlocatie

De Vreugdehoeve
Zalkerveerweg 20
8042 PL Zwolle

Wat heb je nodig

– spiegelreflexcamera of systeemcamera met telelens van minimaal 300 mm.
– accu’s en geheugenkaart
– basiskennis van diafragma, sluitertijd en ISO
– goede gezondheid i.v.m. de wandeling 
– kleding aangepast op het weer

De dag die we samen plannen is van 10.00 – 16.00 uur. In overleg is hiervan af te wijken. Tussen de middag zullen we genieten van een lunch. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Privé workshop Vogelfotografie.

1 deelnemer of eventueel per 2 deelnemers als duo-workshop te boeken.

Let op! Dit is een buitenworkshop. We hopen op mooi en droog weer. Bij iets minder mooi weer gaat de workshop ook door. Echter bij extreme neerslag zal de workshop worden verplaatst naar een nieuwe datum. Die datum plannen we uiteraard samen.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 199,95 incl. BTW, incl. een kopje koffie of thee en incl. lunch. Hierbij heb je recht op een echte privé-workshop. Kom je liever met z’n tweeën, dan betaal je samen € 299,95. Tevens ontvang je een hand-out.

Tom Reuvers is uw begeleider. Als workshopleider heeft hij ervaring met ieder merk camera en kent hij het gebied als geen ander.

Locatie: Zwolle, Vreugderijkerwaard

Wil jij mee?

Vul dan onderstaand formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Na inschrijving ontvang je per direct een bevestig per mail. Geen mail ontvangen? Check dan je SPAM-box even. Bij het opgeven kun je 3 voorkeursdatums opgeven, in volgorde van wens. Je krijgt per separate mail de definitieve datum bevestigd. Vragen? Mail naar info@npfw.nl

Inschrijfformulier