19 jan. 2019 | Photography Experience | 09:30 – 17:15 uur | Almere

Eén dag! Eén locatie! Drie topfotografen! Drie Masterclasses!  Dát is de NEW Perspectives Photography Experience. In de mooiste studio van Nederland, Studio34x in Almere, kun jij je skills naar een uitzonderlijk niveau tillen. Drie topfotografen verzorgen elk een masterclass van 2 uur en geven je de beste tips & tricks op het gebied van hun eigen specialisme. Wat een unieke kans! Waar anders kan je op één dag drie verschillende masterclasses volgen? 

De NEW Perspectives Photography Experience is een jaarlijks terugkerend event, waarbij drie topfotografen op één dag drie inspirerende masterclasses verzorgen, waarbij theorie en praktijk hand-in-hand gaan. Je neemt dus ook zeker zelf je camera die dag vaak ter hand en je zult in staat worden gesteld prachtige beelden te schieten. Studio34x als locatie biedt een inspirerende ruimte met uitstekende faciliteiten. Niet voor niets wordt deze studio aangedaan door verschillende productiemaatschappijen om juist daar hun materialen te schieten. Studio34x beschikt over diverse lichtopstellingen en werkt uitsluitend met de allerbeste studio-apparatuur. 

De dag is geheel verzorgd. Dat wil zeggen dat we koffie, thee en frisdrank beschikbaar hebben, maar dat ook een lunch inclusief is.
De dag is geschikt voor gevorderde en minder-gevorderde fotografen. Een basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO is een pré.

De Masterclasses

Daar draait het om: de masterclasses. Voor deze editie van de NEW Perspectives Photography Experience hebben we drie zeer uiteenlopende fotografen weten te boeken, die allen een internationaal aanzien genieten. 

We stellen ze graag aan u voor en vertellen over hun masterclass.

Robert Roozenbeek – Actie & Sport

Allround fotograaf Robert Roozenbeek heeft een voorliefde voor sport-, portret- en concertfotografie. Die eerste twee heeft hij boeiend samengevoegd in series sportportretten, waarmee hij inmiddels diverse publicaties op zijn naam heeft staan. Zo heeft hij in 2017 een volledige studio laten ombouwen tot een imposante box-omgeving, compleet met box-ring, om zo zijn ultieme platen te schieten. Sport en actie, daar het om. Zijn kennis van licht geeft een extra dimensie aan zijn foto’s. Dikwijls zet Robert zijn studiolicht in om zijn karakteristieke platen te schieten. Tijdens zijn masterclass neemt Robert je mee in de wereld van de actie- en sportfotografie. Zo zal er een heuse BMX-er in de studio aanwezig zijn om ook zelf je skills op te oefenen. Robert zal tijdens zijn masterclass een deel van zijn indrukwekkende portfolio aan je tonen en voorzien van zijn verhalen. Op interactieve wijze laat hij je kennis maken met zijn vorm van fotografie. Ook laat hij je zien hoe hij zijn lichtopstellingen opbouwt en hoe hij te werk gaat met een geregisseerde actiefoto. Na zijn theorie-gedeelte ga je zelf aan de slag. We zetten de lampen op, vragen de BMX-er de zijn meest indrukwekkende kunsten te vertonen en onder leiding van Robert ga je lekker aan de slag. En uiteraard zal Robert je tussendoor van diverse tips & tricks voorzien. Meer info over Robert Roozenbeek: www.robertroozenbeek.com

 

Arend Spaans – Macrofotografie

Arend Spaans kan intens genieten van de kleine wereld. Hoewel hij ook liefde kent voor portretfotografie, heeft hij zich de afgelopen jaren uiterst weten te onderscheiden op het gebied van macro-fotografie. Zijn foto’s zijn inmiddels nationaal en internationaal gepubliceerd. Arend is een specialist in het stacken van foto’s. Zo zijn sommige van zijn foto’s opgebouwd uit soms wel honderden losse foto’s, die hij via speciale software samenvoegt tot één uiteindelijk beeld? Waarom? Dat legt hij graag uit in zijn masterclass. Hij laat je graag zien wat de voordelen van macro-stacking zijn en hoeveel extra scherpte je dit oplevert. En wist je dat dit met elke camera kan? Arend Spaans laat je na een deel van zijn portfolio met aanstekelijke verhalen zien hoe je stap voor stap stacking toepast bij macrofotografie. Wat heb je nodig? Hoe ga je te werk? Hoe voeg je de beelden samen? Arend zal het in zijn twee uur durende masterclass allemaal vertellen. Maar ook ga je zelf aan de slag! Er staat een goed ingerichte macro-tafel voor je klaar met diverse onderwerpen onder gedegen daglichtlampen. Maak jij de perfecte macro-foto?
Meer info over Arend Spaans: www.arendspaans.nl

 

Ferry Knijn – Karakterportretten

Het vak van fotograaf is Ferry Knijn in 2011 ingerold toen hij de vraag kreeg tijdens een muziekproductie ook de fotografie te willen verzorgen. Fotografie begon hij uiteindelijk leuker te vinden dan diezelfde muziekproductie en zo is het begonnen. Tegenwoordig is hij fulltime reportage-  en portretfotograaf. Voor een groot deel van zijn portretwerk reist hij door Nederland en omliggende landen. Zijn klanten bestaan vooral uit dansers, muzikanten, bedrijven, NGO’s  en magazines. De laatste jaren heeft Ferry Knijn zich vooral op het gebied van portretfotografie gericht op het maken van krachtige portretten. Regelmatig wordt Ferry door bekende Nederlanders geboekt voor een portretsessie. De masterclass ‘Karakterportretten’ wordt vaak ervaren als bijzonder inspirerend. In deze masterclass leert Ferry je hoe je sprekende portretten kan maken van mensen met karakteristieke hoofden, zowel met natuurlijk licht, continu-licht als flitslicht. Maar hij zal het ook over poseren en communiceren met je model hebben en hoe je simpel en effectief kleine sets kunt maken met lage budgetten. Tijdens de masterclass is er uiteraard een model aanwezig. Na een stukje portfolio en uitdagende theorie ga je zelf wederom aan slag. Schiet jij een uitmuntend karakterportret? Meer info over Ferry Knijn: www.ferryknijn.com

De masterclasses samengevat:

Karakter Portretten – Ferry Knijn
Macro – Focus Stacking – Arend Spaans
Sport & Actie – BMX – Robert Roozenbeek

Programma

09:30 uur Ontvangst
10:00 uur Welkom en korte presentatie
10:30 uur Masterclass 1
12:30 uur Pauze en lunch
13:00 uur Masterclass 2
15:00 uur Masterclass 3
17:00 uur Korte nabespreking
17:15 uur Einde


Locatie:

Studio34x
De Steiger 33A
1351 AB Almere


Wat heb je nodig?

  • Digitale spiegelreflexcamera of systeem-camera
  • Volle accu’s
  • Geheugenkaarten
  • Evt. statief (voor de masterclass macrofotografie)


Kosten

De kosten voor deze NEW Perspectives Photography Experience zijn € 129,- incl. BTW per persoon, incl. koffie, thee en lunch. Je volgt alle drie de masterclasses.

Datum: 19 januari 2019

Opgeven voor deze inspirerende Photography Experience?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
We sturen je na ontvangst van je betaling altijd binnen 48 uur een bevestiging.
Je ontvangt ook een informatieblad met daarin alle relevante informatie in één overzicht.

Ja, ik kom naar de NEW Perspectives Photography Experience!

Totaal: € -

Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijving toe.
We sturen dan ook een informatieblad met alle informatie mee, zoals de locatie, tijden, etc.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: