Photography Experience 2022

Photography Experience 2022

12 november 2022

Eén dag, drie workshops! En dat op een geweldige locatie in Dalfsen. Dat is de Photography Experience 2022. Ga in kleine groepen op pad met landschapsfotograaf Guido van de Water, wildlife fotograaf Alexander Koenders en fotografie-trainer Tom Reuvers. We zullen maar liefst drie verschillende disciplines omarmen deze dag: landschapsfotografie, wildlife en portretfotografie.

Om 9:15 uur ontvangen we jullie met open armen op een fantastische locatie. De Buitenplaats Vechterweerd ligt in de mooie omgeving van het Vechtdal en geeft uitzicht over het imponerende boerenlandschap. We ontvangen jullie met koffie, thee en een heerlijke door de boer zelf gebakken traktatie. 

Om 09:30 uur houden we een korte presentatie om je te inspireren voor het vervolg van de dag. We vertellen je tevens al wat tips en tricks, zodat je direct aan de slag kunt. Dat je tijdens de workshops uiteraard meer tips & tricks ontvangt, mag vanzelfsprekend zijn. Welk merk camera je ook hebt of welk niveau je beheerst, voor iedereen zal er een hoop te leren zijn.

Na de korte presentatie van een half uur gaan we uiteen in groepen van maximaal 8 personen. Je volgt je workshop Portret, Landschap of Wildlife. Zo kennen we drie sessies en na iedere sessie schuif je door. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de dag alle drie de workshops hebt gevolgd en je op diverse disciplines veel hebt kunnen leren. 

Tussen de middag genieten we van een goed verzorgde lunch. Deze lunch zal uit diverse streekproducten bestaan en uit producten die rechtstreeks afkomstig zijn van de boerderij.  Het kan niet anders dat dat heerlijk moet smaken!

Om 17.00 uur zal de laatste sessie ten einde komen. We komen weer terug en sluiten af met een lekker drankje en uiteraard babbelen we nog gezellig wat na.


Programma

09.15 uur Ontvangst 
09:30 uur Presentatie en uitleg
10.00 uur Workshop Ronde 1
12.00 uur Lunch
13.00 uur Workshop Ronde 2
15.00 uur Workshop Ronde 3
17.00 uur Afsluiting met een drankje
17.30 uur Einde


De workshops
:

Landschapsfotografie met Guido van de Water

Onder leiding van Guido van de Water ga je naar de Vecht. Dit is 5 minuten lopen vanaf de boerderij. Bij de Vecht vind je onder andere de stuw en de vistrap, wat geweldige mogelijkheden geeft om te oefenen met het werken met langere sluitertijden. Ook zul je tijdens deze workshop leren hoe je in een landschap tot in perfectie scherpstelt en hoe je een verbluffende compositie kunt maken. Op de plek waar je je begeeft, heb je een uitzicht tot bijna aan de horizon! Tevens zal Guido aan de slag gaan om de techniek van HDR te verduidelijken. Na twee uur in het landschap zal je met gegarandeerd mooie platen terugkomen en zul je een flinke dosis aan extra vaardigheden bezitten. Wil je het portfolio van Guido zien? Bezoek dan zijn landschappen op https://www.vandewaterfotografie.nl/Portfolio/Landschappen.html

Wildlife & vogels met Alexander Koenders

Alexander Koenders behoeft eigenlijk geen introductie. Alexander trekt de gehele wereld over op zoek naar de mooiste plekken voor wildlife- en vogelfotografie. Alexander Koenders zal je dan ook met zijn jarenlange  ervaring jou de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Samen loop je een route door het Vechtdal op zoek naar alles dat rent en vliegt. Alexander vertelt je hoe je anticipeert op je onderwerp, hoe je scherpstelt, wat het belang is van sluitertijd, enzovoorts. In de twee uur met Alexander beleef je een mini-safari met het struinen door de velden langs de Vecht. Wil je meer over Alexander te weten komen? Kijk dan eens op http://www.alexanderkoenders.com

Portretfotografie met Tom Reuvers

Tom Reuvers is fotografie-trainer en allround fotograaf, met liefde voor natuur en mens. Daarnaast is hij vaak werkzaam voor Zoom Magazine en Zoom Academy. Tom kent vrijwel iedere camera, van welk merk dan ook. Schroom dan ook niet al je vragen op hem af te vuren. Tijdens de workshop Portret is er uiteraard een model aanwezig. We gaan kijken wat we kunnen doen met licht, zowel natuurlijk licht als flitslicht. We maken een toffe setting. De boerderij leent zich er perfect voor. Tom neemt je mee in de wereld van portret en vertelt over communiceren en kijken. Uiteraard ook nu weer ga je zelf aan de slag onder de bevlogenheid van Tom. Wil je Tom’s portfolio bekijken? Ga dan naar www.tomreuvers.com


Kosten

De kosten voor deelname aan deze Photography Experience zijn € 129,95 per persoon incl. BTW. Dit is incl. 3 workshops, koffie en thee, lunch en een drankje tijdens de afsluiting. 
Je kunt naast de boerderij gratis parkeren.


Wat heb je nodig?

  • Digitale spiegelreflex-camera of systeemcamera met lens/lenzen
  • Basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO
  • Grijsfilter (niet per sé noodzakelijk)
  • Goede gezondheid
  • Statief (wenselijk)
  • Lensdoekje


Datum
: 12 nov. 2022


Wil jij mee?

Wil jij meedoen? Geef je dan op via onderstaande formulier. Vul deze compleet in en betaal eenvoudig via iDeal. Na ontvangst van je betaling sturen we je een bevestiging toe met daarbij alle relevante informatie, zoals tijden, locatie, etc. Geen mail ontvangen? Check dan even je SPAM box. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@npfw.nl

InschrijfformulierTotaal