Online Basiscursus Fotografie LIVE

Online Basiscursus Fotografie LIVE

Heb jij een geweldige camera gekocht, maar wil je nu ook echt eens leren hoe je de mooiste foto’s maakt en hoe je je camera het beste kan gebruiken? Dan is deze ‘Online Basiscursus Fotografie LIVE’ een absolute must. Volg deze LIVE cursus van achter je PC, tablet of smartphone gedurende drie maandagavonden. Sta rechtstreeks in contact met de docent en stel je vragen. Live! En mis je een avondje of wil je nog eens wat terugkijken? Iedere les blijft na uitzending nog 21 dagen beschikbaar.

Tijdens de online LIVE-cursus leer je je camera kennen, bespreken we de belangrijkste functies en ontdekken we hoe we met begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO aan de slag kunnen. Tijdens de uitzending zullen we in begrijpelijke taal jou op weg helpen naar jouw doelen. En heb je een vraag? Stel ‘m tijdens de uitzending gerust in de chat.

We zullen je ook iedere week een thuisopdracht meegeven. Zo kun je in de tussenliggende tijd lekker oefenen.

De cursus bestaat uit 3 lesavonden. Hiervoor betaal je in totaal slechts 39,95 euro incl. BTW.
Je kan iedere lesavond de uitzending LIVE volgen van achter je PC, tablet of smartphone.
Na iedere uitzending ontvang je binnen 24 uur een link. Met die link kun je de uitzending terugkijken; maar liefst 21 dagen.

Voor wie?

Voor iedereen met een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera, die graag zijn eerste stappen wil zetten in de geweldige wereld van fotografie. Ook voor mensen die het fotograferen sinds jaren weer willen oppakken is deze cursus uitermate geschikt. Het merk van uw camera maakt niet uit.

Wanneer?

De cursus wordt online LIVE op 3 maandagavonden gegeven.
Kun je er een avond niet bij zijn? Dan kun je dankzij de replay-mogelijkheid achter de les alsnog volgen.

Les 1 – Maandag 11 jan. 2021 van 20.15 uur – 21.30 uur.
Les 2 – Maandag 18 jan. 2021 van 20.15 uur – 21.30 uur.
Les 3 – Maandag 25 jan. 2021 van 20.15 uur – 21.30 uur.

Wat gaan we leren?

Tijdens de cursus komen een aantal belangrijke aspecten aan bod. Zo zullen we eerst kijken naar onze camera’s. Welke knoppen zitten er op en wat kan ik er allemaal mee? Welke instellingen kan ik doen? Ook kijken we naar het gebruik van verschillende lenzen en welke kenmerken al die lenzen hebben. In de fotografie draait het altijd om licht; daarom zullen we leren begrijpen wat sluitertijd, diafragma en ISO kan doen. Hoe maak ik nu een mooi portret, waarbij de achtergrond zacht is? Of hoe breng ik een fontein tot leven in mijn foto’s? Uiteraard kijken we ook naar aspecten als compositie en perspectief. Hoe maak ik mijn foto’s krachtiger? Ook zaken als lichtmeting, meerdere beelden per seconde fotograferen, en autofocus-instellingen zullen aan bod komen. Kortom: een veelzijdige online LIVE cursus.

De docent

Tom Reuvers is je docent. Als professioneel fotografie-trainer kent hij de fijne kneepjes van het vak. Hij weet hoe hij mensen kan inspireren en hoe hij de lesstof op een eigenzinnige manier kan uitleggen, zodat iedereen het ook daadwerkelijk begrijpt. Tom Reuvers is zelf als fotograaf werkzaam voor onder andere Podiuminfo en Festivalinfo. Zijn portfolio is te vinden op www.tomreuvers.com Ook schrijft hij talloze artikelen en boeken voor Zoom.nl en Zoom Magazine.

Kosten deelname

De kosten voor deze cursus zijn 39,95 euro incl. BTW.
Hiermee volg je alle 3 de avonden en heb je de beschikking over 21 dagen replay.