Olympus Macro Fotografie – 20 aug. 2022

Olympus ONLY Workshop | Macrofotografie… lekker buiten!

Datum: zaterdag 20 augustus van 09.30 – 13.00 uur

Macrofotografie is het in beeld brengen van de kleine wereld. En waar is dat nu beter te doen dan in het open veld, lekker buiten in de natuur. Ga jij mee op pad breng jij al dat moois in beeld? Deze ochtend is exclusief voor Olympus en OM System fotografen, zodat we het maximale juist uit jouw camera en lenzen gaan halen! Park het Engelse Werk, liggend aan de IJssel, herbergt zowel bos als open velden. The place to be dus voor perfecte macrofoto’s!

We beginnen de ochtend bij Restaurant het Engelse Werk met een vers bakje koffie of thee en een heerlijk stukje appelgebak met echte slagroom. Het eerste uurtje gaan we tijdens een presentatie in op de technieken binnen macrofotografie. Scherpstellen, diafragmeren, standpunt innemen, omgaan met beweging, het toepassen van hulpmiddelen, en zo meer. En uiteraard gaan we in op het toepassen van focus stacken, een perfecte techniek om nóg meer uit je macrofoto’s te halen. Heb jij een flitser? Neem ook die dan mee, want dankzij je flitser krijg je nóg meer creatieve mogelijkheden.

Na het theoriegedeelte gaan we op pad. We gaan door het bos, langs de waterpartijen en door het open veld. Dat lijkt wat veel, maar alles ligt uiterst dichtbij elkaar. Dat is het mooie van macrofotografie: we hoeven geen hele einden te lopen om onderwerpen te vinden. We gaan leren kijken, zoeken en vinden. Ter plaatse krijg je uiteraard nog diverse tips en tricks van Tom Reuvers, die macrofotografie als OM System ambassadeur warm omarmt en alle ins- en outs van jouw camera kent.

Wat kun je deze ochtend leren?

– Zoeken, vinden en kijken
– Compositie-bepaling
– Inzetten van hulpmiddelen (worden ter plaatse verstrekt) als reflectieschermen, achtergronden, etc.
– Belang van sluitertijd, diafragma en ISO
– Scherpstellen tot in perfectie
– Focus Bracketing en Focus Stacken vanuit de hand
– Juist belichten
– Gebruik van een opzetflitser (er is tijdens de workshop om beurten een flitser te leen)
– Etc.

Wanneer
Zaterdag 20 aug. van 09.30 – 13.00 uur

Waar
Zwolle, Park het Engelse Werk
Het Engelse Werk 4
8019 BM Zwolle

Programma
09.30 uur Ontvangst met koffie en thee
09:40 uur Presentatie & Theorie
10:30 uur Praktijk
13:00 uur Einde

Voor wie
Deze ochtend is uitsluitend bedoeld voor Olympus-gebruikers. Er zullen dus geen andere merken behandeld worden.

Door wie
De ochtend wordt georganiseerd door Tom Reuvers, Olympus specialist en OM SYSTEM ambassadeur. Hij kent de camera’s van binnen en buiten en geen menu zal voor hem een verrassing zijn. Daarnaast schrijft Tom diverse cursussen, boeken en artikelen voor Zoom Magazine en Zoom Academy.

Wat heb je nodig
– Een Olympus PEN- of OM-D systeemcamera van na 2012. Of een OM System OM-1.
– Een statief (niet verplicht)
– Opgeladen accu(’s)
– Een macrolens of tussenringen
– Evt. een flitser

Deelname-kosten
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen € 99,00 euro p.p. incl. BTW.
Dit is inclusief koffie en thee en incl. appelgebak. Iedere deelnemer ontvangt tevens een hand-out.

De workshop gaat ook bij minder goed weer door. Mocht onverhoopt het weer toch echt te slecht zijn, dan wordt dit tijdig kenbaar gemaakt. Er volgt dan een alternatieve datum. Mocht je de alternatieve datum niet kunnen, dan is restitutie van het inschrijfgeld mogelijk.

Wil jij mee?

Schrijf je dan in via onderstaand formulier en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Na je betaling ontvang je meteen een bevestiging met alle informatie. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox. Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Heb je nog vragen? Mail naar info@npfw.nl

Heb je een voucher ontvangen op de Professional Imaging beurs? Vul dan de kortingscode in. Je betaalt in dat geval 0,01 euro.
Deze 0,01 euro is nodig om de processen binnen het registratie-systeem in werking te houden.


Totaal