Olympus Experience

Olympus & OM System Experience in Burger's Zoo (Arnhem)

Met Olympus ambassadeurs Tom Reuvers & Alexander Koenders | Eén dag, drie workshops! 

Heb jij een toffe Olympus OM-D of OM System camera en wil je het maximale uit jouw gear leren halen? Ga dan op woensdag 15 februari 2023 een hele dag mee naar Burgers’ Zoo in Arnhem en ontdek alle ins- en outs van jouw camera! Olympus ambassadeurs Tom Reuvers en Alexanders Koenders kennen de Olympus camera’s van binnen en buiten en zullen jou helpen om nóg verfijnder te fotograferen. Zo duiken we o.a. de verschillende menu’s in, leggen we functies uit en zetten we speciale Olympus features in om echt verbluffende foto’s te schieten. Burgers’ Zoo leent zich hier perfect voor! 

We starten de dag uiteraard met koffie, thee en een heerlijk stukje appelgebak. Tijdens de koffie leggen we je het programma van de dag uit en geven we je alvast een paar tips om van start te kunnen. 

Na de koffie en thee delen we de groep op in twee kleinere groepen van maximaal 8 personen en begint de eerste workshop-ronde. Om 12.30 uur komen we terug en zullen we genieten van een keurige lunch, die bestaat uit broodjes, een warme snack, fruit en diverse sapjes. 

Na de lunch start de tweede workshop-ronde. Zo ga je dus een workshop volgen bij zowel Alexander Koenders als Tom Reuvers. De twee workshop zijn als volgt:

Tijdens de workshop met Alexander Koenders zal de focus op de dieren liggen. Zo zal je onder andere een ronde maken langs de leeuwen, tijgers, giraffes en de zebra’s. Tijdens deze workshop leer je perfecte, scherpe foto’s maken. Hoe stel je scherp? Wat is het belang van continu- en single autofocus? Welk scherpstelveld gebruik ik? Hoe kan ik manueel scherpstellen door een hek of glas? Wat is het belang van sluitertijd en ISO. Wildlife fotograaf Alexander Koenders zal je hierover alles vertellen. Uiteraard zul je ook leren gebruik te maken van speciale features zoals onderwerp-herkenning en andere features. Maar we zullen ons tijdens deze workshop niet alleen beperken tot de techniek. Want ook zaken als voorgrond, kadering en compositie dragen bij aan die ene perfecte foto!

Met Tom Reuvers duik je onder andere de Mangrove in, waar vlinders, bloemen en kleine kreeftjes een prachtig decor vormen voor het verbeteren van je macro- en close-up fotografie. We zullen hier dan ook zeker aan de slag gaan met functies als Focus Stacken. Hoe stel je het in en wat kan ik er nu wel en niet mee? Wat is de perfecte belichting? Maar niet alleen macro zal onderdeel zijn van de workshop van Tom. Heb je weleens een vlinder in vlucht proberen te fotograferen? Dan is een functie als Pro Capture onmisbaar. Ook hierin zullen we zeker een stukje verdieping zoeken.

Zo heb je dus voor- en na de lunch twee toffe workshops te doen. Maar hiermee is het nog niet klaar. Om 14:45 uur drinken we met z’n allen even iets en maken we ons klaar voor de laatste sessie, die we gezamenlijk doen. We lopen nog een kleine ronde langs wat verschillende onderwerpen en delen nog tal van tips. Waarom zou je de foto van de flamingo’s onderbelichten? Hoe kan ik beter leren anticiperen? Hoe werkt het Live ND filter in mijn camera? Wat is het voordeel van een hoge resolutie opname en hoe maak je die? Allemaal tips die je nog meer uit jouw camera laten halen. Kortom… een geweldige dag om heerlijk met je OM-D of OM System camera bezig te zijn. Ga jij mee?

Wat heb je nodig?

  • Olympus OM-D of OM System camera
  • basiskennis sluitertijd, diafragma en ISO
  • al je aanwezige lenzen 
  • voldoende accu’s
  • geheugenkaart
  • statief

Datum & tijd

Woensdag 15 feb. 2023
09:45 – 16.30 uur.
De reden voor een planning op een woensdag is de verminderde drukte dan in de weekenden in het park.

Programma

09:45 uur – Verzamelen voor de ingang
10:00 uur – Koffie, thee, appelgebak en een eerste uitleg
10:45 uur – Workshop Ronde 1
12:30 uur – Lunch
13:00 uur – Workshop Ronde 2
14:45 uur – Pauze met een drankje
15:15 uur – Gezamenlijke workshop op diverse plaatsen in het park
16:30 uur – Einde

Deelnamekosten

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 129,95 euro per persoon incl. BTW. Dit is inclusief entree tot het park, koffie, thee en appelgebak. Tevens incl. lunch. Ook een drankje tijdens de middagpauze is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de parkeerkosten en tussendoortjes.

Ja, ik wil meedoen!

Deze workshop is volgeboekt.