Olympus en OM System Experience Weekend – 26-28 aug. 2022

Olympus en OM System Experience Weekend

Olympus & OM System Experience Weekend

Ben jij een fervent Olympus of OM SYSTEM fotograaf en zou je nóg meer uit je camera willen halen? Ga dan mee naar de Olympus & OM System Experience en geniet van 2 overnachtingen in een fantastisch hotel, neem deel aan 5 workshops en maak de allermooiste foto’s. De Olympus & OM System Experience wordt begeleid door OM System ambassadeurs Tom Reuvers en Alexander Koenders en vindt plaats van 26 t/m 28 augustus en kent als locatie de prachtige bossen en heidevelden bij Epe in Gelderland.

Je verblijft 2 nachten in Fletcher Hotel Epe en hebt de beschikking over een eigen kamer. Het hotel ligt in een fantastisch natuurgebied en wordt omringt door diepe bossen, uitgestrekte heidevelden en ligt op loopafstand van het Pluizenmeertje. Juist deze periode leent zich perfect voor een fotografie-weekend, nu de heide in bloei staat en de niet veel voorkomende zonnedauw het Pluizenmeertje een extra dimensie geeft. Het Olympus en OM System Experience Weekend biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. Tijdens het weekend doorlopen we maar liefst een 5-tal workshops.

Programma

Vrijdag

Op vrijdag kom je op eigen gelegenheid naar het hotel. Inchecken in je eigen kamer kan al vanaf 15 uur. Later komen mag ook, maar zorg dat je om 20.00 uur gereed bent om aan te schuiven bij die eerste workshop. In onze eigen zaal starten we met de ge-update en op het weekend toegespitste workshop ‘Leer Je Olympus & OM System Camera Kennen’. We delen de belangrijkste instellingen van je camera, zodat je ook alvast een gedegen basis opbouwt om dit weekend het maximale uit je foto’s te kunnen halen. Zo doorlopen we de belangrijkste instellingen uit de diverse menu’s en lichten we de belangrijkste features uit jouw camera toe. Rond de klok van 22.00 uur komt de eerste avond ten einde. 

Zaterdag

De ochtendstond heeft goud in de mond. Je kunt ontbijten vanaf 8 uur (incl.). Om 9 uur uur gaan we op pad. We delen de groep op in twee groepen van 6. De ene groep vertrekt met Alexander Koenders en trekt door de velden op zoek naar reeën, vogels en andere wildlife. Alexander zal een inspirerende route met die groep lopen en geeft je onderweg tips & tricks. De andere groep gaat richting de bloeiende heide onder begeleiding van Tom Reuvers. Daar gaan we aan de slag met landschapsfotografie en zullen we kijken hoe we de bloeiende heide in perfectie vast kunnen leggen. Gebruik van filters, HDR technieken, scherpstel-methoden en andere ingrediënten komen ruimschoots aan bod. Door de groep op te delen in een landschapsgroep en een wildlife groep is iedere deelnemer gegarandeerd van optimale persoonlijke aandacht. Op zondag ochtend doen we hetzelfde nog een keer, maar wisselen we de groepen om. Zo mis je niets!

Na het ochtend programma genieten we om 13.00 uur van een welverdiende broodjeslunch, voorzien van wat warms en vers fruit. Tijd dus om even lekker bij te komen. Na de lunch maken we ons op voor het middagprogramma: macrofotografie. We zullen aan de slag gaan met focus stacken, focus bracketen en andere toffe facetten binnen deze tak van fotografie. Hiertoe wandelen we door het bos naar het kleine, maar befaamde Pluizenmeer. Op deze plek bloeit in de workshopperiode de zonnedauw. Maar uiteraard is er nog veel meer dan dat. Een perfecte middag dus voor macro-fotografie.

Om 18.00 uur gaan we genieten van een heerlijk driegangen diner. We praten lekker bij over wat ons allen bezighoudt. Even tijd om geen camera vast te houden, maar te relaxen en te genieten van een heerlijke maaltijd. 

Dan de avond… dat wordt een spannend programma. Om 20.00 uur verzamelen we in onze eigen zaal. Wat we dan gaan doen is afhankelijk van het weer. Mocht het die avond helder zijn, dan is de keuze snel gemaakt: sterren- en star trail fotografie. Mocht ons zo’n heldere avond gegund zijn, dan nemen we eerst met je de theorie door. Scherpstellen, ISO, Live Composite modus. We bereiden jouw en je camera voor op de mooiste sterren-foto’s. Is het helaas toch bewolkt die avond en is het fotograferen van sterren niet mogelijk, dan zullen we overschakelen op plan B. We zullen dan foto’s bespreken en kijken wat nabewerking van foto’s nog voor ons zou kunnen toevoegen. Daarnaast zullen Tom Reuvers en Alexander Koenders hun workflow dan met jullie delen. 

Zondag

Onze laatste ochtend. Heb je op zaterdagochtend de wildlife-tour gedaan? Dan is het nu tijd voor de landschappen. De groep die eerder de landschappen deed, gaat nu met Alexander mee. Spot jij de reeën?  Of de schapen die over de heide dolen? Of is het nu jouw beurt om die geweldige paarse gloed in volle glorie vast te leggen? Na het ochtendprogramma wacht er wederom een heerlijke lunch. 

Rond de klok van 14.00 uur, na de lunch, komt ons programma ten einde. We hopen dan terug te kijken op een fantastisch weekend met gezelligheid, prachtige foto’s en veel leermomenten. Wie nog wil blijven kan nog op eigen gelegenheid een heerlijke wandeling maken. Voor wie nog moet rijden, kan rustig richting huis.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen op een Comfort Kamer voor enkel gebruik
 • Ontbijt op 27 en 28 augustus
 • Lunches op 27 en 28 augustus
 • 3-gangen diner op 27 augustus
 • Workshop Leer Je Camera Kennen
 • Workshop Landschapsfotografie
 • Workshop Wildlife- en Vogelfotografie
 • Workshop Macro-fotografie
 • Workshop Sterren- en Star Trails (indien onbewolkt) of Fotobesprekingen & Nabewerking
 • Hand-outs van iedere workshop

Niet inbegrepen

 • Diner op de aankomstdatum
 • Drankjes en tussendoortjes
 • Mini-bar
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reisverzekering

Benodigd

 • Olympus of OM System camera met lenzen
 • Accu’s en accu lader
 • Evt. Laptop (indien je wilt nabewerken)
 • Goede gezondheid i.v.m. de lange wandelingen tijdens het programma
 • Juiste kleding afgestemd op het weer
 • Juiste schoenen
 • Filters (alleen als je die hebt)
 • Statief

Kosten

De kosten voor dit weekend bedragen 579,- euro p.p. incl. BTW.

Ja, ik wil meedoen!

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je meteen een bevestiging toe met alle informatie. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy-beleid.

InschrijfformulierTotaal