Olympus At Sea

Olympus At Sea | Olympus ONLY Workshop

Datum: zaterdag  28 mei van 18.30 – 22.00 uur

 

Overdag fotograferen met lange sluitertijden garandeert adembenemende resultaten. Vooral elementen als water en wolken komen helemaal tot leven. Wil jij ook aan de slag met lange sluitertijd fotografie? Ga dan als Olympus- of OM System-gebruiker mee naar Westkapelle en haal nóg meer uit jouw camera!

Lange sluitertijden kunnen we overdag op verschillende manieren bereiken. Zo kunnen we gebruik maken van een zogenaamd grijsfilter, ook wel ND filter genoemd, waarmee we de lichttoevoer naar onze OM-D camera’s afremmen. Zo toveren we een kolkende golven om tot een gladde massa en laten we de beweging van wolken zien. Een ND filter is dus een fantastisch instrument. Beschik je zelfs over een E-M1X, een E-M1 Mark III of de nieuwe OM System OM-1, dan heb je zelfs de beschikking over een ingebouwd Live ND filter, waarmee je vrijwel dezelfde resultaten kunt bereiken. Welke OM-D camera je ook hebt, het fotograferen met lange sluitertijden aan de Zeeuwse kust is een toffe belevenis.

De workshop, die alleen toegankelijk is met een Olympus OM-D- of OM System OM-camera vindt plaats op 28 mei 2022. Deze datum is bewust zo gekozen, omdat de overgang van hoogwater naar laagwater tijdens deze avond in volle gang is. Zo kun je extra mooi aan de slag met de blootliggende keien en golfbrekers. Hopelijk werken de wolken ook deze avond mee, want rond de klok van 21.30 uur pikken we uiteraard de zonsondergang in volle glorie mee.

Wat kun je deze avond leren?
– Statiegebruik
– Handmatig scherpstellen in een leeg landschap
– Je camera handmatig instellen voor optimaal resultaat
– Gebruik maken van de juiste ISO waarden
– De juiste volgorde inzetten bij het gebruik van grijs- of ND filters
– Het gebruik van ND filters
– Juist belichten op basis van de lichtmeter en het histogram
– Gebruik van Live ND (indien aanwezig op jouw camera)
– Compositie
– HDR
– Etc.

Wanneer
Zaterdag 28 mei van 18.30 – 22.00 uur

Waar
Westkapelle, Zeeuwse Kust

Paviljoen De Westkaap
Zeedijk 7
4361 SJ Westkapelle

Programma
18.30 uur Ontvangst met koffie en thee
18:40 uur Presentatie & Theorie
19:30 uur Praktijk
22:00 uur Einde

Voor wie
Deze avond is uitsluitend bedoeld voor Olympus-gebruikers. Er zullen dus geen andere merken behandeld worden.

Door wie
De avond wordt georganiseerd door Tom Reuvers, Olympus specialist en OM SYSTEM ambassadeur. Hij kent de camera’s van binnen en buiten en geen menu zal voor hem een verrassing zijn. Daarnaast schrijft Tom diverse cursussen, boeken en artikelen voor Zoom Magazine en Zoom Academy.

Wat heb je nodig
– Een Olympus PEN- of OM-D systeemcamera van na 2012. Of een OM System OM-1.
– Een statief
– Opgeladen accu(’s)
– Goede kleding en conditie om 2 km te kunnen lopen
– ND- of grijsfilter (Sterkte ND-1000 aanbevolen)

Deelname-kosten
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen € 69,95 euro p.p. incl. BTW.
Dit is inclusief koffie en thee. Iedere deelnemer ontvangt tevens een hand-out en een lensdoekje.
Als deelnemer dien je zelf te zorgen voor een ND filter.

De workshop gaat ook bij minder goed weer door. Mocht onverhoopt het weer toch echt te slecht zijn, dan wordt dit tijdig kenbaar gemaakt. Er volgt dan een alternatieve datum. Mocht je de alternatieve datum niet kunnen, dan is restitutie van het inschrijfgeld mogelijk.

Wil jij mee?

Schrijf je dan in via onderstaand formulier en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Na je betaling ontvang je meteen een bevestiging met alle informatie. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox. Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Heb je nog vragen? Mail naar info@npfw.nlTotaal