Workshop Natuurfotografie | Ommen

Hou jij van adembenemende landschappen, klinkende macro-foto’s en en al het andere dat de natuur ons te bieden heeft? Ga dan mee met deze inspirerende fotografie workshop en ontdek de omgeving van het Eerde/Achterbroek nabij Ommen. Leer hoe je betere landschapsfoto’s maakt, hoe je vogels in vlucht fotografeert en hoe je je macro-skills naar een nieuw level tilt.

Tijdens deze inspirerende dag nemen we je mee door het unieke landschap van het Eerderbos en Achterbroek. Maar voordat we aan onze ruim 2 keer 2-uur durende wandelingen beginnen nemen we je eerst onder het genot van een kop koffie of thee mee in de wondere wereld van de natuurfotografie. Hoe maak je nu die unieke macro-foto? Wat is focusstacking? Of hoe fotografeer ik het makkelijkst een vogel in vlucht of op welke manier leg ik een immens landschap vast? We geven je tijdens de introductie een uitgebreid arsenaal aan tips en tricks en zullen je inspireren met fantastische praktijkvoorbeelden. Zo ga je goed voorzien op pad en zullen we ons laten verrassen door al het mooist dat het Eerdebos te bieden heeft; en dat is veel! Zo zul je onderweg bij gelegenheid zijn verbluffende macrofoto’s te maken, zullen we hopelijk (roof)vogels door de lucht zien cirkelen en zoeken we plekken op waar we de mooiste landschappen fotograferen. En die unieke plekken kunnen we uitermate goed vinden dankzij Gerrit Houtschild, werkzaam als opgeleid natuurgids, die het gebied juist daarom op zijn duimpje kent. Daarnaast is Gerrit een fotograaf, die meerdere publicaties op zijn naam heeft staan.

Deze dag wordt Gerrit bijgestaan door Tom Reuvers, eveneens fotograaf en tevens professioneel fotografie-trainer. Hij zal je tijdens de wandelingen voorzien van de nodige technische ondersteuning en al je vragen beantwoorden.

Over Gerrit Houtschild

“Sinds decennia ’s is de natuur in al haar facetten zijn grote passie.
Zijn interesse in de natuur uit zich door vrijwilligerswerk te doen bij natuurorganisaties.
Als opgeleid natuurgids (tweejarige studie) verteld hij boeiend over de natuur, neemt je mee tijdens zijn wandelingen en soms tot in detail laat de natuur zich daarbij ook zien aan de mensen die in Gerrit’s kielzog meelopen. Opmerkingen van deelnemers: Gerrit zoekt niet naar de natuur, de natuur laat zich aan Gerrit zien!
Van het een komt het andere in letterlijke zin. Gerrit wil graag iedereen deelgenoot maken van zijn natuurbeleving. Hij begon met het fotograferen wat hij onderweg zag en tegenkwam. Gerrit fotografeert inmiddels in opdracht van bedrijven. Deze bedrijven gebruiken zijn foto’s voor vakbladen, websites en presentatiemateriaal in zowel binnen als buitenland.
Zijn blikveld is breed en bestaat o.a. product-, landschaps-, natuur-, en macrofotografie.”

Docent(en)

Gerrit Houtschild
Tom Reuvers

Programma:

10:00 – 10:15 uur Ontvangst met koffie-thee en koekje
10:15 – 11:00 uur Theorie Natuurfotografie
11:00 – 13:00 uur Wandeling en fotograferen met hands-on tips & tricks: Landgoed Eerde
13:00 – 14:00 uur Pauze en lunch bij Biologische zorgboerderij De Meulenhorst
14:00 – 15:45 uur Wandeling en fotograferen met hands-on tips & tricks: Natuurgebied Eerde-Achterbroek
15:45 – 16:00 uur Einde

Benodigheden

●  digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera met lens, of een geavanceerde compactcamera
●  eventueel een statief
●  basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO is een pré
●  volle accu’s
●  geheugenkaarten
●  kleding aangepast aan het weer
●  wandelschoenen of andere stevige schoenen
●  na de workshop ontvangt u een hand-out

Ook bij minder weer zal de workshop doorgaan. Mocht het echter dusdanig slecht zijn, dan kan de workshop door de organisatie geannuleerd worden. In dat geval heeft u recht op teruggave van uw inschrijfgeld of deelname aan de gelijke workshop op een andere datum.

Inschrijfkosten

De kosten voor deelname aan de Workshop Natuurfotografie bedragen € 99,95 per persoon incl. BTW en incl. koffie, thee, lunch en een handout.

Wil jij mee?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal of Bancontact. Per mail ontvang je meteen een bevestiging? Geen mail ontvangen? Check dan je SPAM-box even. Door je in te schrijven ga je akkoord met algemene voorwaarden. Heb je nog vragen? Mail naar info@npfw.nl    Totaal


    %d bloggers liken dit: