Cursus Lightroom Classic CC / 6 | Almere | 3 avonden | Start 14 mrt. 2019

Adobe Lightroom is één van de meest toonaangevende softwarepakketten voor fotografen en omvat een perfecte totaaloplossing om de gehele fotografie-workflow te kunnen omarmen. Lightroom maakt het mogelijk om zowel je foto’s tot in detail te archiveren, beelden te bewerken en te retoucheren en tools om je mooiste werken te publiceren.

Tijdens deze cursus leer je, verdeeld over 3 donderdagavonden, werken met Adobe Lightroom Classic CC of Lightroom 6. Op de eerste avond zul je leren hoe je je foto’s vanaf je camera importeert in je computer en hoe je een perfecte bibliotheek kunt opbouwen, compleet met trefwoorden en tags. Ook zul je ontdekken hoe je grote reeksen foto’s eenvoudig sorteert en classificeert. Onderdeel van het beheren van je foto-collectie is ook het terugvinden van je foto’s met behulp van zoekwoorden, karakteristieken enz.

In de volgende les gaan we onze foto’s leren bewerken. Hoe geef je nou je foto’s net dat stukje extra mee? Wat kan ik met schaduwen en hooglichten? Wat voegt het toevoegen van extra contrast toe? Kan ik tanden in een portret witter maken of hoe haal ik vertekening uit mijn beeld? Met duidelijke voorbeelden en ook je eigen meegebrachte foto’s gaan we aan de slag met alle gereedschappen binnen Lightroom Classic CC om je bestaande werk te optimaliseren. Hiervoor kijken we hoe algemene, maar ook zeer gedetailleerde, lokale aanpassingen een beeld kunnen verbeteren. Te lichte luchten, oneffenheden in portretten, te diepe, rode kleuren, of te weinig detail… we gaan het allemaal oplossen. Zelfs ogenschijnlijk mislukte foto’s zullen onder handen worden genomen en worden omgetoverd tot sprekende beelden.

Tijdens de laatste avond gaan we kijken hoe we onze foto’s kunnen exporteren en publiceren. Je kan in Lightroom Classic CC boeken maken, publiceren op internet en meer. Ook zullen we kijken hoe we andere Lightroom specifieke taken als HDR en panorama kunnen inzetten.

Na drie donderdagavonden ken je alle ins en outs van Adobe Classic Lightroom CC en Lightroom 6.

Cursus Lightroom Classic CC (beginners)
Prijs: 139,- euro incl. BTW. Incl. koffie en thee.
Na de cursus ontvang je een hand-out, waarin al het geleerde nog eens nagelezen kan worden.

Kosten

€ 139,- incl. BTW.
Incl. koffie en thee. Tevens incl. hand-out.

Wanneer?

  • les 1: donderdag 14 mrt. 2019 – 19.00 – 21.30 uur
  • les 2: donderdag 21 mrt. 2019  – 19.00 – 21.30 uur
  • les 3: donderdag 28 mrt. 2019  – 19.00 – 21.30 uur

Wat heb je nodig?

  • Eigen laptop of notebook met Lightroom Classic CC, Lightroom 5 of Lightroom 6.
  • Camera + geheugenkaart

Op de website van Adobe is een gratis trial te downloaden van Lightroom Classic CC.

Locatie

Studio 34X
De Steiger 33A
1351 AB Almere

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Studio34X is een geweldige omgeving en is één van de allermooiste studio’s in Nederland.
Een deel van het TV programma ‘Het Perfecte Plaatje’ wordt hier opgenomen.

Opgeven voor deze cursus?

Vul onderstaande formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om je inschrijving te bevestigen.
Je ontvangt dan ook een uitgebreid informatieblad met alle info, zoals de locatie, tijden, etc.
Tevens ontvang je een factuur waarmee je je inschrijfgeld kan voldoen. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Ik ga akkoord met met opslaan van mijn naam- en -emailgegevens door NEW Perspectives. NEW Perspectives gebruikt deze gegevens uitsluitend intern en verstrekt deze niet aan derden. De gegevens worden puur gebruikt om met u te kunnen communiceren en zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

 

%d bloggers liken dit: