Basiscursus Fotografie

Basiscursus Fotografie

Heb jij een geweldige camera, maar wil je nu ook echt eens leren hoe je de mooiste foto’s maakt en hoe je je camera het beste kan gebruiken? Dan is deze ‘Basiscursus Fotografie’ een absolute must. Leer de belangrijkste functies kennen en ontdek hoe je met begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO aan de slag kan.

Je camera kent vele mogelijkheden. En al die mogelijkheden en knoppen kunnen nog weleens intimiderend zijn. Het veilig fotograferen op de automatische stand is dan ook vaak een veelgemaakte keuze. En hoewel er met die automatische stand niets mis is, kun je toch nog veel meer uit je camera halen. Ga daarom zelf aan de slag met termen als sluitertijd, diafragma en ISO. Door het licht goed te leren doseren, zullen je foto’s naar een totaal ander niveau stijgen. Een landschap zal veel imponerender worden en een portret sprekender. 

In vier woensdagavonden gaan we aan de slag om alles uit je camera te halen. Zo zul je leren zelf de belichting te regelen, beweging vast te kunnen leggen en te kunnen werken met mooie, zachte achtergronden. Maar uiteraard gaan we verder. Hoe stel je scherp op een bewegend onderwerp? Of wat is een juiste compositie? Wat is de witbalans en hoe ga ik daarmee om? Allemaal van die vragen die tijdens deze inspirerende avonden aan bod komen.

Onderwerpen die sowieso aan bod komen:

 • Onderdelen en werking van je camera
 • De belangrijkste menu’s en instellingen van je camera
 • Sluitertijd
 • Diafragma
 • ISO
 • Werken met diafragma-voorkeuze en sluitertijd-voorkeuze
 • Werken met de handmatige belichting 
 • Automatisch en handmatig scherpstellen
 • Lichtmeting
 • Witbalans
 • Etc.

De 4 avonden kennen iedere keer een stuk theorie en een stuk praktijk. Ook krijg je na iedere les opdrachten mee, zodat je thuis kunt oefenen. De opdrachten worden in de daarop volgende les besproken. De vierde, dus de laatste avond, is een volledige praktijk-avond. We gaan dan gezellig op pad om al het geleerde nogmaals in praktijk te brengen en onze werkwijzen nog verder te verfijnen. Na vier woensdagavonden maak je gegarandeerd perfecte foto’s! Na de laatste avond ontvang je ook een 150 pagina’s tellende hand-out, zodat je later alles nog een terug kunt kijken en lezen.

De groep is maximaal 8 personen groot.

Data

Les 1 – 19 jan. van 19:00 – 21:30 uur
Les 2 – 26 jan. van 19.00 – 21.30 uur
Les 3 – 2 feb. van 19.00 – 21.30 uur
Les 4 – 9 feb. van 19.00 -21.30 uur

Locatie
NEW Perspectives | Z-Office
Dokter van Deenweg 108 Unit 326
8025 BK Zwolle
 

Wat heb je nodig?
– spiegelreflexcamera of systeemcamera met lens
– accu en geheugenkaart
– pen en papier

Corona-preventie

De ruimte waar we werken is ruim! We kunnen als we willen met gemak meerdere meters uit elkaar zitten. Verder is er bij binnenkomst desinfecteer-middel aanwezig. Ook de ventilatie is volledig op orde. We kunnen dus veilig werken. Uiteraard hanteren we de geldende richtlijnen van Overheid en RIVM.

Deelnamekosten

De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen 169,00 euro per persoon incl. BTW en incl. koffie en thee.
Na afloop ontvangt u een hand-out van 150 pagina’s. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Ja, ik wil meedoen!

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je meteen een bevestiging toe met alle informatie. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy-beleid.

InschrijfformulierTotaal