Basiscursus Fotografie | Zwolle | 4 avonden | Start 4 nov. 2020

Heb jij een geweldige camera gekocht, maar wil je nu ook echt eens leren hoe je de mooiste foto’s maakt en hoe je je camera het beste kan gebruiken? Dan is deze ‘Basiscursus Fotografie’ een absolute must. Gedurende vier woensdagavonden leer je je camera kennen, bespreken we de belangrijkste functies en ontdekken we hoe we met begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO aan de slag kunnen. De avonden zijn opgebouwd uit iedere keer een stuk theorie met aansluitend praktijk om de theorie te oefenen en te leren begrijpen. Ook zul je iedere week een thuisopdracht meekrijgen, om die vervolgens in de daaropvolgende woensdagavond te bespreken. De groep deelnemers zal bestaan uit gelijkgestemden en de groep is klein (max. 8 deelnemers), zodat iedereen de juiste en nodige aandacht krijgt, waardoor het leerproces als positief ervaren zal worden.

Voor wie?

Voor iedereen met een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera, die graag zijn eerste stappen wil zetten in de geweldige wereld van fotografie. Ook voor mensen die het fotograferen sinds jaren weer willen oppakken is deze cursus uitermate geschikt. Het merk van uw camera maakt niet uit.

Wanneer?

De cursus duurt vier woensdagavonden.

Les 1 – Woensdag 4 nov. 2020 – 19.00 – 21.30 uur
Les 2 – Woensdag 11 nov. 2020 – 19.00 – 21.30 uur
Les 3 – Woensdag 18 nov. 2020 – 19.00 – 21.30 uur
Les 4 – Woensdag 25 nov. 2020 – 19.00 – 21.30 uur

Wat gaan we leren?

Tijdens de cursus komen een aantal belangrijke aspecten aan bod. Zo zullen we eerst kijken naar onze camera’s. Welke knoppen zitten er op en wat kan ik er allemaal mee? Welke instellingen kan ik doen? Ook kijken we naar het gebruik van verschillende lenzen en welke kenmerken al die lenzen hebben. In de fotografie draait het altijd om licht; daarom zullen we leren begrijpen wat sluitertijd, diafragma en ISO kan doen. Hoe maak ik nu een mooi portret, waarbij de achtergrond zacht is? Of hoe breng ik een fontein tot leven in mijn foto’s? Uiteraard kijken we ook naar aspecten als compositie en perspectief. Hoe maak ik mijn foto’s krachtiger? Ook zaken als lichtmeting, meerdere beelden per seconde fotograferen, en autofocus-instellingen zullen aan bod komen. Kortom: een veelzijdige cursus met theorie, afgewisseld met zeer veel praktijk. De docent zal constant zoeken naar aansprekende voorbeelden, herkenbare situaties en zal alles in een heldere en begrijpelijke taal tot je brengen.

De docent

Tom Reuvers is je docent. Als professioneel fotografie-trainer kent hij de fijne kneepjes van het vak. Hij weet hoe hij mensen kan inspireren en hoe hij de lesstof op een eigenzinnige manier kan uitleggen, zodat iedereen het ook daadwerkelijk begrijpt. Tom Reuvers is zelf als fotograaf werkzaam voor onder andere Podiuminfo en Festivalinfo. Zijn portfolio is te vinden op www.tomreuvers.com

Kosten deelname

De kosten voor deze cursus zijn 169,- euro incl. BTW en incl. koffie & thee.
Daarnaast ontvang je ook een cursusboek.

Opgeven voor deze cursus?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging toe met alle informatie.
Je ontvangt een informatieblad, met daarop de tijden, locatie, benodigdheden, etc.
Ook ontvang je een factuur als bewijs van betaling en dient voor je eigen administratie.

Totaal: € -

Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijving toe.
We sturen dan ook een informatieblad met alle informatie mee.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

 

%d bloggers liken dit: