8 sept. 2019 | Workshop Natuurfotografie | 13:00 – 17:00 uur | Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen, een uniek stukje duingebied tussen Zandvoort en de gemeente Noordwijk, herbergt een fantastische diversiteit aan natuur met een grote populatie aan damherten, vossen en een verscheidenheid aan watervogels. Niet voor niets heeft natuur en wildlife-fotograaf Alexander Koenders een grote voorliefde voor dit aansprekende gebied.

De Workshop Natuurfotografie in de Amsterdamse Waterleidingduinen geeft unieke mogelijkheden om fantastische foto’s te schieten. Het duinlandschap zit vol met damherten, wat sprekende beelden zal generen. Uiteraard komen we tijdens onze 4-uur durende wandeling ook in contact met de talloze watervogels. En met een beetje mazzel, en ja… daar gaan we voor, komen we oog in oog met de oogstrelende en fotogenieke vosjes, die her en der verspreid zitten in het uitgestrekte gebied.

De middag wordt geleid door Tom Reuvers en Alexander Koenders. Samen gaan we onderweg in op de technieken die je kan inzetten tijdens het fotograferen van de natuur. Hoe leg je het best vogels in vlucht vast? Hoe creëer je een sprekend landschap? Wat zijn de ideale instellingen van je camera? Tom en Alexander zullen hands-on met duidelijke voorbeelden, vergezeld van tips & tricks je meenemen in de wereld van de natuurfotografie. Onderweg begeleiden we je met je camera en je instellingen als je dat wilt. We zullen een flinke wandeling maken langs al het moois dat de Amsterdamse Waterleidingduinen ons te bieden heeft. Kortom; een fantastische, inspirerende middag in een sublieme omgeving.

Over Alexander Koenders

Alexander Koenders, geboren 1963 te Utrecht is ondernemer en nauw betrokken bij allerlei milieu gerelateerde vraagstukken. Maar naast zijn ondernemerschap is Alexander vooral bekend als natuurfotograaf.
Alexander is al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd geraakt in de natuur. Onder invloed van zijn vader ontstond een grote liefde voor vogels maar pas veel later werd deze interesse ook omgezet in fotografie. Vanuit de vogelfotografie verbreedde deze interesse zich richting zoogdieren, landschappen en uiteindelijk de natuur in de meest algemene zin van het woord. Alexander beoogt met zijn fotografie een steentje bij te dragen aan het besef, dat wij als onderdeel van de natuur, met onze invloed daarop, uiteindelijk ook ons eigen leven en de gezondheid van onze kinderen beïnvloeden. Het werk van Alexander is in diverse publicaties en digitale uitingen terug te vinden. Zijn indrukwekkende portfolio is te vinden op http://www.alexanderkoenders.com

 

Benodigheden

● digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera met lens, of een geavanceerde compactcamera
● eventueel een statief
● basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO is een pré
● volle accu’s
● geheugenkaarten
● kleding aangepast aan het weer
● wandelschoenen of andere stevige schoenen
● na de workshop ontvangt u een hand-out

 

Ook bij minder weer zal de workshop doorgaan. Mocht het echter dusdanig slecht zijn, dan kan de workshop door de organisatie geannuleerd of verplaatst worden. In dat geval heb je recht op teruggave van je inschrijfgeld.

Deelnamekosten

De kosten voor deelname aan de Workshop Natuurfotografie bedragen € 69,- per persoon incl. BTW en incl. een hand-out.

Wil jij mee?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging toe met alle informatie.
Je ontvangt een informatieblad, met daarop de tijden, startlocatie, benodigdheden, etc.
Ook ontvang je een factuur als bewijs van betaling, die dient voor je eigen administratie.

Totaal: € -

Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijving toe.
We sturen dan ook een informatieblad met alle informatie mee.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

%d bloggers liken dit: