***VOL*** 25 okt. 2019 | Workshop Sterrenhemel & Star Trail Fotografie | 20:00 – 23:30 uur | Epe

De Veluwe bij Epe is één van de donkerste plekken van Nederland. Bij een heldere hemel zul je je verbazen over de fascinerende sterrenpracht. Een uitgelezen kans om juist hier je allermooiste sterrenhemel vast te leggen en tevens aan de slag te gaan met star trails. Laat jij de draaiing van de sterren zien? Of ga je voor een schitterende plaat van de Melkweg? We zullen beide onderwerpen ruimschoots onder handen nemen tijdens deze inspirerende avond.

Deze workshop is toegelegd op het vastleggen van de melkweg enerzijds en het leren fotograferen van sterrenbanen anderzijds. We starten de avond met een duidelijk stuk theorie over sterrenfotografie onder het genot van koffie en thee. Allereerst nemen we je mee in de theorie omtrent het fotograferen van de sterrenhemel, waarbij we deze avond zullen gaan voor de Melkweg. Zo nemen we je mee in de instellingen die je in je camera het best kan gebruiken. Wat doen we met ISO? Hoe stellen we het beste scherp? Waar let ik allemaal op? Allemaal van die elementen die jou helpen de Melkweg goed en scherp vast te kunnen leggen. En wie denkt dat de Melkweg in Nederland niet te fotograferen is, zal zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn.

Na de theorie over het fotograferen van een stilstaande sterrenhemel (Melkweg) gaan we door met het fotograferen van de beweging van de sterren: sterrenbanen, oftewel star trails. We leggen je uit op welke manieren je de beweging van de sterren kan vastleggen. Het meest uitgebreid vertellen we je over exposure stacking; een techniek die we gebruiken om een hele lange sluitertijd op te delen in kleinere stukjes, waarbij we in plaats van een enkele foto gaan werken met een reeks foto’s. Uiteraard laten we je ook zien hoe je die reeks foto’s samenvoegt in software om de ultieme star trail te creëren.

Workshop Sterrenhemel & Star Trail Fotografie
Vrijdag 25 okt. van 20:00 – 23:30 uur.
Maximaal 10 deelnemers

Let op! Het dient die avond onbewolkt te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de workshop afgelast en verplaatst naar een nieuwe datum. Mocht die nieuwe datum niet schikken, dan krijgt u uiteraard per ommegaande uw inschrijfgeld terug.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 59,95 per persoon incl. BTW, incl. een kopje koffie of thee.
Tevens ontvangt iedere deelnemer een hand-out.

Wat heb je nodig?

  • Digitale spiegelreflex-camera of systeemcamera met lens/lenzen
  • Kennis van sluitertijd, diafragma en ISO
  • Statief
  • Lensdoekje
  • Groothoek-lens

De workshop kent een maximaal aantal deelnemers van 8-10 personen.

Programma

20:00 uur Ontvangst met koffie en thee
20:15 uur Theorie Sterrenhemel & Star Trail Fotografie
21:00 uur Praktijk
23:30 uur Einde

Locatie: Epe (Gelderland)

Wil jij mee?

Deze workshop is helaas helemaal vol!

%d bloggers liken dit: