20 juli 2019 | Workshop Vogel- en landschapsfotografie | 10:00 – 16:30 uur | Marker Wadden

De Marker Wadden is een uniek natuurgebied dat pas sindskort geopend is. De natuureilanden zijnn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Een natuurparadijs voor talloze vogels. Een uniek stukje Nederland. Ga mee met workshop Vogel- en landschapsfotografie.

Dat dit nieuwe stukje Nederland uniek is, mag als vanzelfsprekend worden genoemd. Een perfecte uitvalsbasis om lekker aan de slag te gaan met landschapsfotografie. Maar ook de vogelhutten en vele vogelsoorten geven je kansen je skills binnen vogelfotografie te upgraden.

We starten ‘s ochtends in Lelystad met een kop koffie en thee, waar we kennis met elkaar maken en waar we kort een stukje theorie gaan behandelen. Na het theorie-gedeelte stappen we op de boot richting de Marker Wadden. Daar aangekomen starten we als eerste met landschapsfotografie. Hoe werk ik met filters? Hoe stel ik scherp in een landschap en waarom? Hoe maak ik een geweldige compositie? Alles komt aan bod. Hands-on helpen we je met praktisch tips & tricks en helpen we je met je belangrijkste camera-instellingen.

Tussen de middag nuttigen we onze lunch. Deze dien je zelf mee te nemen. Na de lunch gaan we aan de slag met het fotograferen van vogels. Het nieuwe stukje land is hiertoe zeer geschikt, gezien de vele kolonies die je hier vindt. Hoe fotografeer je vogels in vlucht? Wat zijn de ideale camera instellingen? Hoe moet ik het licht meten? En hoe krijg ik scherpe vlucht-foto’s? Ook nu weer helpen we je uiteraard. Er is veel persoonlijke begeleiding, omdat de groep maximaal uit 8 personen bestaat.

Na deze inspirerende dag ben je instaat betere landschapsfoto’s te maken, beheers je de belangrijkste facetten binnen deze vorm van fotografie en zal ook het maken van succesvolle foto’s van vliegende vogels geen geheimen meer kennen.

Wat heb je nodig

  • systeemcamera of digitale spiegelreflexcamera met liefst een groothoeklens of standaardlens (voor landschappen) en een telelens (voor vliegende vogels)
  • een statief
  • eigen lunch
  • goede gezondheid i.v.m. het vele lopen

Programma

09:15 uur Ontvangst met koffie en thee
09:30 uur Theorie landschapsfotografie en vogelfotografie
10:00 uur Vertrek met de veerboot naar de Marker Wadden
10:30 uur Praktijk landschapsfotografie
12:30 uur Lunch
13:30 uur Praktijk vogelfotografie
16:00 uur Retour veerboot
16:30 uur Einde

Ook bij minder weer gaat gaat de workshop door. Hou hiermee dus rekening betreffende je kleding.
Mocht het weer echt te slecht zijn, dan volgt een nieuwe datum.

Deelname

De kosten voor deelname zijn 99,00 euro per persoon, incl. BTW. Tevens incl. koffie en thee, hand-out, vergoeding Nauurmonumenten en retourticket veerboot. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.
Wil je mee? Geef je dan op middels onderstaande inschrijfformulier.

Ja, ik ga mee!

Totaal: € -

Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijving toe.
We sturen dan ook een informatieblad met alle informatie mee, zoals de tijden, startlocatie, etc.
Daarnaast ontvang je per mail je factuur als bewijs van betaling en inschrijving.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

%d bloggers liken dit: