18 t/m 20 sept. 2020 | Fotografie Citytrip Hamburg | Incl. 4 workshops

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland, wat slechts op een vier uurtjes rijden van Utrecht ligt. De stad heeft bijna 2 miljoen inwoners. Jaarlijks gaan meer dan 100.000 Nederlanders op citytrip naar deze fantastische stad.
Hoewel er gesproken wordt over de op één na grootste stad van Duitsland, is Hamburg toch vrij compact. De meeste bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar. Juist daarom leent Hamburg zich fantastisch voor een geweldige fototrip.

Tom Reuvers, die deze trip begeleid, kent Hamburg op zijn duimpje. Al jaren komt hij in deze stad en weet daarom de allermooiste plekken te vinden; van de beroemde Speicherstadt met zijn karakteristieke bouwwerken tot de Alster, waar de inwoners flaneren langs het water. Hamburg kent vele hoogtepunten. De immense haven is een waar schouwspel, om nog maar te zwijgen over de historische gebouwen in de oude kern.

Ga mee op deze geweldige citytrip en volg 4 volwaardige fotografie-workshops!

VRIJDAG 18 sept.

Op vrijdag 18 sept. 2020 reis je op eigen gelegenheid naar Hamburg. De reistijd vanaf Utrecht is zo’n 4 uur. Vanaf de snelweg, die doorloopt tot aan Hamburg, ben je binnen 5 minuten in je hotel. Je hoeft dus niet de drukke stad door te rijden. Ook met de trein is Hamburg goed bereikbaar. Vanaf 15.00 uur ligt de sleutel van je kamer klaar en heb je even lekker tijd om bij te komen van de reis. Wellicht wil je op eigen gelegenheid nog ergens een hapje eten voordat we om 19:00 uur starten met de workshop Avondfotografie.

Je kent het wel… die verbluffende avondfoto’s van karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes. En wist je dat ook jij dit soort foto’s op eenvoudige wijze kan maken? We starten met een klein uurtje theorie. Hierin leggen we uit hoe je met lange sluitertijden kan werken om typische avondfoto’s te maken van onderwerpen met beweging. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen over ellenlange wegen. Hamburg leent zich er perfect voor! Vervolgens gaan we verder met de theorie omtrent Avond HDR, een speciale techniek die ons leert hoe we door het combineren van verschillende foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken. Het resultaat? Verbazingwekkende foto’s waarin zowel schaduwen als de lichte delen in de foto tot in perfectie kloppen. Uiteraard laten we je ook zien hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt in software.

Na het theorie-gedeelte pakken we onze camera’s en statieven op en gaan we de op pad. Gezien de gunstige ligging van het hotel, hoeven we niet al te ver te lopen. De route voert ons onder andere langs het glazen gebouw van Der Spiegel, een deel van de haven en Speicherstadt. Ook komen we langs het imposante gebouw van het Maritiem Museum. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis en uiteraard fantastische foto’s.

ZATERDAG 19 sept.

We starten rond 08:00 uur met een ontbijtbuffet in ons goed verzorgde hotel. Na het ontbijt gaan we met de taxi (incl.) naar de binnenstad voor de tweede workshop van het weekend: Stadsfotografie. Binnen stadsfotografie komen straatfotografie en architectuur deels samen. We hebben een route uitgestippeld door de oude binnenstad, waar je gegarandeerd fantastische foto’s maakt. Uiteraard krijg je weer diverse tips & tricks en gaan we hands-on aan de slag. We komen onder andere langs het Rathaus, wat een van de mooiste plekjes in de oude kern is. Tevens zullen we vanaf de Innen-Alster de skyline van Hamburg kunnen fotograferen. Ook komen we langs de Landungsbrucken in de haven.

Tussen de middag is er een goede lunch geregeld. We komen even bij en praten gezellig wat na over de ochtend.

Dan het middagprogramma: Workshop Lange Sluitertijden aan de Aussenalster, een uitgestrekt meer met een omtrek van 7 km midden in Hamburg. Het leent zich prachtig om te werken met lange sluitertijden. Zo gaan we aan de slag met het kabbelende water, maar zullen we ook de dynamiek van de wandelende mensen vastleggen. We spelen met wolkenluchten en passen nog wat andere mogelijkheden toe. Vaak wordt er gebruik gemaakt van ND filters, ook wel grijsfilters genoemd, om lange sluitertijden overdag te kunnen halen om zo die befaamde, dromerige beelden te kunnen schieten. Maar wist je dat je deze beelden ook kunt schieten zonder zo’n filter, gewoon op klaarlichte dag? Tijdens deze inspirerende workshop leren we je hoe je ook zonder ND filters dit soort beelden kunt maken; we laten je zien welke stappen je moet nemen, hoe je je camera instelt en hoe je je beelden tot een eindresultaat brengt. Maar uiteraard wordt ook het gebruik van ND filters uitgelegd en als je er één hebt, wat we aanbevelen, gaan we die ook zeker gebruiken.

Helemaal aan het einde van de middag gaan we terug naar ons hotel. We hebben dan voldoende tijd om ons op te frissen. Voor de avond staat nog een diner (incl.) op het programma. Na het diner is er geen programma meer die avond, maar wie nog zin heeft, kan uiteraard op eigen gelegenheid nog de stad in voor wat foto’s of een heerlijk drankje.

ZONDAG 20 sept.

Wederom gaan we niet te laat uit de veren. We ontbijten op tijd, want om 10.30 uur stappen we de boot in voor een 2 uur durende rondvaart door de fenomenale haven van Hamburg. Ga lekker zitten en geniet; we hebben de dagen ervoor al genoeg gelopen. Neem je camera ter hand en laat je verrassen door wat de grootste haven van Duitsland je allemaal te bieden heeft. En dat is veel! De boot vaart lang de immense containerschepen in de haven, maar ook een stuk door de oude binnenstad.

Na de rondvaart genieten we een eenvoudige (incl.) lunch in ons hotel.

Na de lunch is er nog een kleine workshop nabewerking in het hotel. We laten je in Lightroom & Photoshop nog kort zien wat de belangrijkste bewerkingen zijn voor je foto’s die je het afgelopen weekend hebt gemaakt. Hoe voeg je een HDR samen. Hoe maak ik een Panorama? Of hoe stack ik nou die lange sluitertijdfoto, die ik zonder ND filter had gemaakt. We doen het allemaal kort en duidelijk voor. Daarnaast laten we je ook wat andere bewerkingsmogelijkheden zien. Hiervan, maar ook van de andere workshops, ontvang je een duidelijk hand-out.

Om 15:00 uur komt ons weekend helaas ten einde. Terugkijkend op een paar geweldige dagen reist iedereen op eigen gelegenheid af naar huis.

KOSTEN

De kosten voor deelname aan de Fototrip Hamburg bedragen 549,- euro p.p. incl. BTW. Je slaapt met 2 personen op 1 kamer. De kamers zijn voorzien van 2 grote eenpersoonsbedden. Wil je liever een volledig eigen kamer? Dan is er een toeslag van 50,- euro. De volgende zaken zijn inbegrepen: hotelovernachting voor 2 nachten, ontbijt, lunches, diner op zaterdagavond, rondvaart van 2 uur door de havens, workshops en hand-outs. Niet inbegrepen: reis naar Hamburg en terug, avondeten op vrijdag, tussendoortjes en uitgaven van persoonlijke aard.
Je dient voor de reis zelf te zorgen voor een reisverzekering.

Het verblijf is in Hotel Mercure aan de Amsinckstrasse in Hamburg. Dit betreft een 4-sterren hotel.

Wat heb je nodig?

– Goede gezondheid (er wordt redelijk veel gelopen)
– Spiegelreflex-camera of systeemcamera met lenzen
– Voldoende accu’s en geheugenkaarten
– Statief
– Zaklantaartje en lensdoekje
– Evt. Grijs- of ND filter (aan te raden i.v.m. lange sluitertijden)

Heb jij zin om mee te gaan?

Geef je dan snel op voor deze geweldige fotografie-trip. Want… vol=vol. Er is plaats voor maximaal 6 tot 8 deelnemers. Na je inschrijving ontvang je van ons een informatieblad met alle informatie. Tevens ontvang je een factuur. We vragen je 35% aan te betalen en het restbedrag voor 15 aug. 2020. Na ontvangst van je aanbetaling is je deelname definitief.

Heb je nog vragen? Mail dan naar info@npfw.nl

Ja, ik wil mee en schrijf me in!

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: