12 mei 2019 | Workshop Lange Sluitertijden | 18:30 – 23:00 uur | Westkapelle (Zeeland)

Hou jij ervan? Van die foto’s waarbij kolkend water omgetoverd is tot een melkachtig, dromerige creatie? Of waarbij de wolken door hun beweging in eindeloze strepen zijn veranderd? Dát is fotografie met lange sluitertijden. En wie nog steeds denkt dat je zulke beelden alleen maar met gebruik van ND filters kan schieten, die heeft het mis. Ontdek het nu tijdens deze inspirerende workshop. Met óf zonder filters!

Inderdaad. Vaak wordt er gebruik gemaakt van ND filters, ook wel grijsfilters genoemd, om lange sluitertijden overdag te kunnen halen om zo die befaamde, dromerige beelden te kunnen schieten. Maar wist je dat je deze beelden ook kunt schieten zonder zo’n filter, gewoon ook op klaarlichte dag? Tijdens deze inspirerende workshop aan de kust van Westkapelle in Zeeland zullen we je leren hoe je ook zonder ND filters dit soort beelden kunt maken; we laten je zien welke stappen je moet nemen, hoe je je camera instelt en hoe je je beelden tot een eindresultaat brengt. Met iedere camera. En ja, daarnaast zullen we uiteraard  ook het gebruik van ND filters uitleggen. En welke methode je het best wanneer kan gebruiken.

We beginnen onder het genot van een kopje koffie of thee met een uurtje theorie. Hierin komen de technieken van lange sluitertijden aan bod, die je zowel overdag kunt gebruiken voor het verzachten van water of wolken, maar ook inzetbaar is voor je avondopnames om star trails te kunnen vastleggen. Na het theorie-gedeelte gaan we naar buiten. Dan is het nog steeds licht en de zon is nog niet onder. In het daglicht zullen we foto’s met lange sluitertijden oefenen op de plekken langs het water, waar stenen als reuzen gefotografeerd kunnen worden, maar waar ook de golfbrekers voor prachtige taferelen zorgen.

Ietsje later wordt het donker. We verlaten de zee en lopen de dijk op, waar de wat drukkere weg ligt. Hier is het prachtig om te oefenen met lange sluitertijden op de voorbijrijdende auto’s, die foto’s opleveren met de welbekende strepen, die achterlichten van de reizigers creëren. Ook light painting zullen we gaan oefenen. We gaan dus letterlijk schrijven met licht.

Als laatste lopen we terug naar de open vlakte, waar we hopen op een heldere hemel, zodat we daarop ook onze kunsten nog kunnen laten vieren. Maak jij een startrail? We leggen je alle stappen uit voor een succesvolle startrail. We sluiten af rond 23:00 uur.

Workshop Lange Sluitertijden
12 mei 2019 | Westkapelle, Zeeland
18:30 – 23:00 uur

Wat heb je nodig?

  • systeemcamera of digitale spiegelreflexcamera
  • driepoots-statief
  • eventueel draadontspanner of afstandsbediening
  • eventueel ND- of grijsfilter (niet noodzakelijk, zeker aan te bevelen)
  • basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop zijn 59 euro incl. BTW per persoon.
Uiteraard inclusief een kopje koffie of thee. Na de workshop ontvang je een gebundelde handout,
waarin alle theorie terug te vinden is.

Ga jij mee?

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging toe met alle informatie.
Je ontvangt een informatieblad, met daarop de tijden, startlocatie, benodigdheden, etc.
Ook ontvang je een factuur als bewijs van betaling, die dient voor je eigen administratie.

Totaal: € -

Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijving toe.
We sturen dan ook een informatieblad met alle informatie mee.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

%d bloggers liken dit: