19 mei 2019 | Workshop Landschapsfotografie | 09:30 – 17:00 uur | Omgeving Zwolle

Uniek! Eén dag! Drie verschillende locaties! Adembenemende landschappen!

Ben jij fervent landschapsfotograaf of wil je je skills in deze vorm van fotografie verbeteren? Dan mag je deze unieke workshop eigenlijk niet missen. Op één dag doen we verschillende locaties met verschillende landschappen aan. Zo zul je kunnen spelen met het kabbelende water bij de Vecht, tot de horizon kunnen fotograferen vanaf het Westerveldse Bos en de uitlopers van de IJssel kunnen vastleggen in de Vreugdedijkerwaard. Vanaf de startlocatie worden we na het theorie-gedeelte per busje vervoerd naar de verschillende locaties. Maar let op! Wees snel… er zijn slecht 10 plekjes deze dag beschikbaar.

Uiteraard starten we dag met koffie en thee. Bij het startpunt wordt tevens een uurtje theorie besproken, waarop we ingaan op de meestvoorkomende facetten binnen de landschapsfotografie. Scherpstellen. Maximale scherpte. Focus Stacking bij landschappen. Gebruik van diverse filters, zoals ND filters, polarisatie-filters etc. Compositie. Belichting. En meer! We nemen het allemaal mee in het theorie-gedeelte, zodat je de rest van de dag een gedegen bagage hebt om topplaten te schieten. Uiteraard geven we ook op de verschillende locaties uitleg, praktische tips en helpen we je desgevraagd met je camera-instellingen.

Na het theorie-gedeelte stappen we in onze speciaal gereserveerde bus. We rijden als eerste naar een uniek plekje aan de Vecht. Hier is een toffe waterval, waar je kan spelen met je sluitertijden. Maar ook de dijken geven een geweldig karakter aan het groene, waterrijke landschap. Je kan je hier volledig uitleven!

Als we bij de eerste locatie zijn uit-gefotografeerd, laten we ons naar een ander, zeer uniek natuurgebied rijden: de Vreugderijkerwaard, waar de IJsseldelta tot zijn volledige recht komt. In de verte zien we Zalk opdoemen vanaf de horizon. Vanaf de nieuwe voetgangersbrug hebben we een immens uitzicht over de IJssel. Het mooie is… hier mag je ook van de paden af. Soms zie je de grote grazers nog ergens opdoemen. Maar dat dit een uniek stukje natuur is, mag vanzelfsprekend zijn.

Maar voordat we deze tweede locatie verkennen, genieten we eerst van een welverdiende lunch, welke is inbegrepen. We krijgen een oerbrood voorzien van een heerlijke kroket en een oerbroodje gezond. Uiteraard wordt er ook koffie, thee of sap uitgeserveerd. Zijn we opgeladen? Dan gaan we door!

De laatste locatie is niet ver. We laten ons afzetten bij het Westervelde Bos. Klim jij hier de berg op voor het uitzicht over het Zwarte Water? Of speel je bij het haventje met de bootjes die mooi afsteken tegen de hoge kragen riet? Of kies je toch liever voor dat unieke plaatje, waar de wilgen keurig weerspiegelen in het water?

Rond half vijf stappen we voor de laatste keer het busje in. We gaan terug naar de begin-locatie, waar we gestart zijn met de theorie. Hier drinken we nog een borrel en kunnen we wat laatste vragen beantwoorden. Om 17.00 uur zal de dag helaas ten einde zijn en ben je voorzien van een flinke dosis nieuwe kennis! Hopelijk kijken we dan terug op een uitermate geslaagde dag.

Benodigd:

  • spiegelreflexcamera of systeem-camera met lens/lenzen
  • voldoende accu’s en geheugenkaarten
  • statief
  • goede kleding, afgestemd op het weer
  • eventueel ND/Grijs filter en polarisatie-filter
  • (basis)kennis van sluitertijd, diafragma en ISO
  • Fysiek goede gezondheid; er wordt redelijk gewandeld deze dag

Ook bij minder weer gaat de workshop door. Alleen bij teveel (voorspelde) regen wordt de workshop vroegtijdig afgelast. In dat geval volgt een alternatieve datum. Mocht je die alternatieve datum verhinderd zijn, heb je recht op restitutie van je inschrijfgeld.

Datum: 19 mei 2019

Deelname-kosten

De kosten voor deze workshop zijn € 129,- per persoon incl. BTW. Dit is tevens incl. koffie, thee en goede lunch.
Ook het vervoer per busje naar de verschillende locaties is inbegrepen. Na de workshop ontvang je nog een digitale hand-out met alle theorie, tips en tricks. Na inschrijving ontvang je een informatie-blad met alle info, zoals de tijden, locatie, etc.

Programma

09:30 uur   Ontvangst met koffie en thee bij startlocatie: De Stadshoeve in Zwolle
09:45 uur   Theorie Landschapsfotografie
11:00 uur    Vervoer naar en fotograferen bij locatie 1: De Vecht
12:30 uur    Vervoer
12:45 uur    Lunch
13:30 uur   Fotograferen bij locatie 2: Vreugderijkerwaard
15:00 uur   Vervoer
15:15 uur   Fotograferen bij locatie 3: Westerveldse Bos en omgeving
16:30 uur   Vervoer
17:00 uur   Afsluiting

Ja, ik wil mee!

Vul onderstaande formulier compleet in en betaal eenvoudig via iDeal.
Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging toe met alle informatie.
Je ontvangt een informatieblad, met daarop de tijden, locatie, benodigdheden, etc.
Ook ontvang je een factuur als bewijs van betaling en dient voor je eigen administratie.

Totaal: € -

Na ontvangst van je betaling sturen we je binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijving toe.
We sturen dan ook een informatieblad met alle informatie mee.
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy-beleid.

Vragen? Mail naar info@npfw.nl

%d bloggers liken dit: